От х:

Днес в x:

Почетоха руснак със специална водка

 2 в 1 за любимите неща на руснаците

Неразривната връзка на руснаците и водката днес бе подчертана при честването на 85-я рожден ден на един от култовите руснаци Лев Яшин. Във фен-клуба му на бул. „Съединение“ имаше много фотоси на легендарния вратар, но най-забележителния експонат стоеше под тях - руска разфасовка от литър водка с етикет на братушката. Серията е лимитирана и специално заръчана за празника от винпрома в Стамболово. Пие се само от руснаци или такива, които могат да се напиват като руснаци. Препоръчително е да са почитатели на Яшин, но и да не са, всички братушки почитат водката. Тя е толкова култова в народопсихологията им, че дори императорът им Петър Велики за малко да се размине с главата, когато поискал да я спре, а пък великият му наследник Михаил Горбачов направо се размина с властта, след като наложи сух режем. Веднага падна заедно с перестройката си и дойде Елцин. И водката.

Отбелязването на юбилея днес ще продължи по руски-с водка и сельодка в местен ресторант. Събират 50-тина върли почитатели на Гунди и Яшин, като щяло да има и гости руснаци. После се оказа че руснаците били от Минерални бани. Имаше обаче един полугрък- бившия президент на Левски Томас Лафчис за който клюкарските езици твърдят, че ще е бъдещия отговорен фактор в БФС. Засега е само отговорен фактор на маса.

Фен-клубът до ДНА е може би единственият в България който е на две футболни легенди. Не стана много ясно какво е общото между тях, освен може би че и двамата са посещавали Хасково-Гунди, като частно лице, а Яшин с великия отбор на Динамо Москва от 60-те и 70-те години. Казват, че на мача му с ФК „Хасково“ на 3-ти март 1963-та година имало повече публика отколкото на всички пайнерски концерти в Хасково взети заедно, и това бил един от много малкото случаи когато Ямача видял накуп повече от 20 000 души. Вероятно толкова ще е общата посещаемост на мачовете на сегашния Хасково от първия му гастрол в А група след 20-годишно присъствие.

Г.Христов

Лафчис дойде на гости на хасковския клуб
В клуба бе подредена фотоизложба на великия руски вратар
След клуба, гостите ще разпуснат в местен ресторант
Някои от тях бяха набедени за руснаци, но се оказаха от Минерални бани
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини