От х:

Днес в x:

Съвестен съсед докара глоба на пишман шофьори

Дори да катастрофирате със себе си, сте длъжни да извикате КАТ ако колата не може да продължи на собствен ход

Съвестен съсед докладва пишман шофьори от селото си, катастрофирали на пътя за съседното населено място, но скрили инцидента от полицията. Макар че в ПТП-то били ранени пътуващите в колата, потърпевшите решили, че са достъчно наказани и с пуснатата кръв и с разбития автомобил, а канавката в която се забили няма да се жалва, и напуснали местопроизшествието.

Двамата мъже все пак посетили близкия център за Спешна помощ, където слъгали че са паднали от строително скеле. 37-годишния предполагаем шофьор имал разбита глава и разтегнат мускул, а 16-годишния му спътник само цицина. Линейките били длъжни да докладват за потърпевши от всяко ПТП, но не и за битови инциденти затова спестили сигнала до полицията. Междувременно разбитата Мазда била въдворена в частен двор в село Тънково, откъдето били двамата. Всичко щяло да се размине, ако бдителен съсед не подал вчера сигнал за помелената кола. Проверката на полицията констатирала фактите и след кратко разследване установила, че инцидент наистина е имало на 4-ти този месец около 4 часа следобед. Тогава двамата потърпевши катастрофират в 6-те километра между Тънково и съседното село Върбово, след като се движили с несъобразена скорост по третокласния път. Не счели за нужно да сигнализират в КАТ, защото нямало други пострадали освен тях, пък те не смятали да се жалват от себе си. Още повече, че законът дава право дори при две катастрофирали коли, да не се вика Пътна полиция ако водачите се споразумеят помежду си.

С няколко важни подробности, уточни началникът на КАТ Хасково Иван Расоков. Катастрофиралия автомобил трябва да е останал в движение, което категорично не е било валидно са потрошената Мазда. Викането на КАТ е задължително и ако има ранени, като това задължение се пренася и върху лекарите които преглеждат такива пациенти. Заради нарушаването на ЗдвП, на по-възрастния от Тънково/ за който се приема, че е шофьора/ ще му се отнеме книжката за срок от 1 до 6 месеца, плюс глоба която започва минимум от 100 лв.
Няма как да се установи дали водачът е употребил алкохол или може би катастрофиралият автомобил е бил управляван от неправоспособния.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    De
    deron
    0 0
    11:23, 17 окт 2014
    merzawec
  • 2
    За
    Запознат
    1 0
    22:48, 17 окт 2014
    Това са Диян Ангелов и неговия племенник , който е карал колата . И маздата на Дидо е ЧЕРВЕНА , а тази снимка не е от катастрофата !!!
Последни новини