От х:

Днес в x:

Сръбски режисьор хвали наша пиеса

Хари, Милосавлевич и малка почитателка от Хасково след премиерата

Получило се е страхотно! За първи път гледам пиесата в този вариант и много ми хареса. А музиката е просто вълшебна“. С тези думи сръбският драматург и режисьор Миланка Милосавлевич похвали премиерата на кукления спектакъл на ДКТ „Иван Димов“ "Охлювът Джуро". Тя пожела на българските деца да получават още продукти от подобно качество в театъра. Миланка Милосавлевич е автор на текста, който е преведен на български от Александър Алексич. Адаптацията му е на режисьора на спектакъла Янко Митев.

Сръбкинята присъства снощи на премиерата на постановката, която е премиерна и за България. Камерната зала се оказа тясна за всички малки и големи, които дойдоха да видят първия спектакъл на "Охлювът Джуро". На премиерата присъства и драматургът на хасковския театър Елин Рахнев. Още преди началото във фоайето Рахнев подари поканата си за представлението на майка с дете, дошли в последния момент и останали без билети, които бяха изкупени буквално като топъл хляб.

Още с началото си "Охлювът Джуро" прикова вниманието на всички в пукащата се по шевовете зала с началната песен в спектакъла.

Все пак друго си е, когато класов джазмен напише нотите. Музиката в "Охлювът Джуро" е на доц. Веселин Койчев. Тънкият хумор и свежите диалози между Джуро, разиграни от актьора Анди Райчев, приятелките му калинката, червейката, жабката и охлювицата Милица, претворени от Хари Терзиева, и костенурката Ховилка, под чиято коруба „влезе“ Силвия Предова, искрено забавляваха малката и голяма публика в театъра снощи.

След премиерата заслужените си аплодисменти получи и авторът на сценографията, костюмите и куклите - Наталия Гочева.

Да подкрепят своя учител Анди Райчев от Асеновград пристигнаха малките актьори от театрално ателие „Питър Пан“. Докато изчакваха да поздравят Анди лично след спектакъла, учениците му съвсем спонтанно изиграха части от своя театрален пърформънс „Мила моя мамо“, с който наскоро участваха в Пловдив по време на Нощта на музеите и галериите и събраха очите на минувачите пред театъра.

А ако сте пропуснали първото представление, може да го гледате тази неделя, 12-ти октомври, от 11 часа в камерна зала.

М. Манолова

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Видеа по темата

Още новини

Последни новини