От х:

Днес в x:

Касапницата в Харманли заради хубавата Диана

Хубавата Диана е на път да стане повод за война


Касапница в Харманли при която 19-годишен бе наръган 12 пъти в гърба и шията, е станала заради жена. Това стана ясно след проверка на място около обстоятелствата на вчерашното клане на автогарата. В 3 сутринта, 4-ма сирийски бежанци нападнали и почти разфасовали Христо Симеонов Стефанов, който в критично състояние е изпратен в Пловдив. Местната ромска общност, чийто член е младежът, е настръхнала и иска линч за бежанците. В последните два дни ръководството на бежанския лагер и полицията разгонват ромски наказателни отряди, дебнещи всичко що е бежанец около входа на лагера.

В разговор и с двете страни по скандала се потвърди версията, че в основата на конфликта, разрешен с ножове, е жена. Въпреки крехката си възраст, Христо е бил изявен сводник в града и пласирал момичета от своята общност. В случая ставало дума за сестра му - 23-годишната Диана. Според версията на арестуваните сирийци, споделена пред приятели в лагера, един от тях – Омар, я договорил за нежни удоволствия и дори си платил. После обаче Христо го изгонил с юмруци. Малко по-късно последвала саморазправата на автогарата. Ромите отхвърлиха твърдението. Самата Диана обяви, че тя не се продава, пък и едва ли брат й щял да я продава. Освен това: “Те /бежанците/ не искат да си плащат“.
„Има 5-6 наши дето се e*ат с тях, ама без пари. Те никога не си плащат“, допълни я руса дама, представила се за бивша съпруга на Христо. Тя и още две жени били свидетели на инцидента.

Предисторията била в известен харманлийски бар, честа арена на побоища. Там Омар черпел Диана /според сирийците/, а момичетата запивали с Христо, когато бежанците започнали да ги закачат и налитат /според ромите/. После Диана и дружките й тръгнали да се прибират, а Христо отишъл за цигари, където сирийците го нападнали и намушкали. „Българското момче каза на приятеля ми Омар: Какво правиш на сестра ми, а Омар каза: Аз си платих. Момчето го удари в лицето“, разказва 21-годишният Хозан Али от Сирия, който първи изслушал версията на другаря си, след като той се прибрал окървавен в лагера. Според Хозан, след като Омар бил ударен, Христо извадил нож и го пронизал в дясната китка. Едва тогава „ при самозащита“ сирийците посегнали и наръгали нападателя си. 12 пъти, в гърба.

Именно по кървавите дири, оставени от ранения Омар, полицията сутринта открила извършителите на касапницата. След мелето 4-мата сирийци наели такси, което ги стоварило пред КПП-то на лагера. Оттам през целия плац минавала кървава диря до фургон на приятели, където пострадалият бил превързан. След това Омар, Хадер, Хасан и Мохамед /между 20 и 25 години/ отишли да спят в 1-ви корпус, който бил отреден за мъже бежанци. Когато ги открила полицията, си признали всичко, каза началникът на лагера о.з. полковник Марко Петров. Неговият комендант Лозко Иванов пък показа полузаличените кървави следи във фургона. „Опитали са се да перат петната от кръв. Килимът бе сгънат на две, когато дойде полицията“, допълни той. Нож обаче не е открит.

Въпреки арестуването на четиримата, Махалата не утихва. Ромите се канят да блокират лагера с искане бежанците да се махат от Харманли и България. Искаме да се махнат, лоши хора са, каза пасторът на евангелистката църква в Махалата Демир Михайлов. Според него бежанците закачали жените им, а майките не смеели да си пуснат децата на училище. „Казваха че ще ни подпалят къщите“.

От ДАБ и лагера в Харманли взеха спешни мерки за да не се стигне до сблъсъци. От вчера /2-ри октомври/ е в сила вечерен час за лагеруващите бежанци - 22 часа. Всеки, който закъснее и с 10 минути, получава дисциплинарно наказание. Ако се повтори, се гони от лагера на квартира на свои разноски, подчерта о.з. полк. Марко Петров. Дисциплината се затяга и заради новия наплив на бежанци, предимно млади и активни хора. „За последните 10-тина дни имаме 400 нови, предимно млади мъже. Повечето от тях са образовани и кротки, но не всички“, обясни мерките началникът на лагера. В същото време стана ясно, че задържаните сирийци могат да загубят получения статут и да бъдат изгонени от страната. Дошлите през април Омар и Хадер вече били със статут на бежанци, а за Мохамед има решение, но все още не е получил документа. Само Хасан засега е с ЛНЧ/личен номер на бежанци/.
„Докаже ли се вина, се гонят, откъдето са дошли - в случая през Турция за Сирия“, категоричен е полк. Петров. Преди това обаче бежанците трябва да изтърпят наказанието си в България. Може би заради това от харманлийската районна прокуратура започнаха досъдебно производство срещу „неизвестен извършител“, въпреки че имат арестувани. Производството се води по член 129 за нанасяне на средна телесна повреда, поясниха от прокуратурата.

Г. Христов

Сестрата уж била договорена, но брат и се опитал да преметне бежанците
Ареста е станал в лагера в Харманли
Комендантът Лозко Иванов показва кървавото бунгало където 4-та се укрили първоначално
Въпреки изпирането, следите от кръв личаха още
Хозан Али оправда приятеля си Омар-бил платил за жена, а го набили
Полковник Петров/вдясно/ анонсира въвеждането на вечерен час в лагера
Клането е станало на гърба на Автогарата
Кървавите петна личаха още
Махалата обаче е полудяла и иска линч
Пасторът на Евангелистката Църква Демир Михайлов призова за изгонване на бежанците от България
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (25)

  • 1
    Ба
    бай Ганю
    86 -4
    18:09, 3 окт 2014
    Абе оставете ги да се колят бе,те сами по този начин ще си редуцират бройката,ама че прости българи,а ревете че бежанците били много,че циганите ви били много
    • Ба
      БАЩА
      10 -2
      13:37, 4 окт 2014
      Интересното в случая - при 12 прободни рани с нож се повдига обвинение за средна телесна повреда, а не за опит за предумишлено убийство срещу никому „неизвестен извършител“
      Само в България могат да те разчленят на парчета и да си с лека телесна повреда.
  • 2
    Xe
    xexe
    55 -3
    18:18, 3 окт 2014
    циганска работа !!! А това в ръцете и сигурно е внучето
    • St
      sthebest
      10 -2
      17:22, 4 окт 2014
      Тая дето държи тва сополиво цигане, бас хващам , че няма и един ден работа, а е гримирана и нагласена ... от де ли е взела пари ??? Крайно време е в заглавията да уточнявате дали става въпрос за българи или ц*****, та да не си губим времето да четем. Нито Диана е хубава, нито е света вода , както се опитват да я изкарат . Свестен ******* няма, няма и да има докато свят светува.
  • 3
    Am
    aman
    52 -7
    18:36, 3 окт 2014
    На съпун !!!
  • 4
    Ха
    Хан Крум Страшни
    53 -4
    19:11, 3 окт 2014
    Нека се колят ц***** и бежанци, така намалява бройката и на едните и другите, по малко търтей на гърба на майка БЪЛГАРИЯ !
  • 5
    Ху
    Хузунджовеца
    35 0
    20:29, 3 окт 2014
    Мако мила,къв комендант,кви пет лв.Тоя глупак Лозко Иванов го изгониха от полицията за "добра служба" и сега комендант,ебати болтомиите и ризилиците...
    • На
      НАТАША
      13 0
      23:30, 3 окт 2014
      Не е изгонен,а напусна сам,защото наеба адриан,който си смени пола и стана адриана.резиля го накара сам да напусне меверето.
  • 6
    Ба
    Бай Коста
    28 0
    20:55, 3 окт 2014
    Да ви имам речника.... Хубавата Диана, руса дама, нежни удоволствия, пастор... Вижте си снимките бе!
  • 7
    Nq
    nqma takava darjava kato bg
    13 -1
    20:56, 3 окт 2014
    ave 6to ne oto4nihte 4e postradalieq e ciganin aii siktir koni zanimavet s teq
  • 8
    Se
    selqnina
    22 -3
    21:10, 3 окт 2014
    Малко си бяха нашите ц***** ама и още дойдоха.... и сега врявата става до небесата. Сега и кюрди като дойдат и нямам думи.. на всеки ъгъл бой ще има.
    • Bl
      blabla
      14 -2
      22:31, 3 окт 2014
      Te добре,че дойдоха та да ни покажат как се прави. Иначе ние само стоим и бездействаме по форуми пред циганската измет, докато тя си развява спокойно баиряка в собствената ни държава
  • 9
    12
    1234567
    12 -4
    21:11, 3 окт 2014
    ХарманлиЍски тракачки,няма значение дали е ****** или друго,нимфломанията не прощава.
  • 10
    Fa
    farage
    17 -15
    22:34, 3 окт 2014
    Тук не става въпрос за това дали заклания е *******,много добре помним всички наръганата Вики в София! Следващия път може да е някое българско момче или момиче! Въпрос на време! В лагера сирийци няма,но е пълно с кюрди,авганци,иранчани,пакистанци и всякаква друга измет! Трябва ли да чакаме,да осъмнем изклани за да се осъзнаем? Наръгания е български гражданин,без значение какъв е! Трябва да се затвори границата,а тези тук депортирани! Тези които ще останат-затворени лагери и работа вътре,до откат!
    • Sl
      slvomir
      18 -6
      23:07, 3 окт 2014
      Наръганият е криминален тип, а това е криминален случай, стига сте дърпали фитила. Справедливи наказания трябват, казаха, че ще ги депортират. На другите това да е за урок! Но престанете с агитациите за осъзнаване, смешни сте
  • 11
    Ra
    Rammayana
    23 0
    23:11, 3 окт 2014
    Бежанци от Сирия срещу бежанци от Индия.
    • Br
      brei brei
      10 -5
      00:00, 4 окт 2014
      Нашите ******и , спрямо тези ******и са като агьнца !
  • 12
    12
    1234_1412400144
    10 -7
    08:21, 4 окт 2014
    Какви коментари ,какво нещо.******* е да в повече са ни да така е ,но утре ако е някое българче тогава ли ще запеете друга песен.
    Вън от Б-я всички бежанци,няма място за тях тук.
  • 13
    Rs
    rs
    6 -11
    08:54, 4 окт 2014
    kak ne vi esram kakvo zna4enie ima kakav e namush... Виж коментара
  • 14
    85
    8579
    8 0
    12:50, 4 окт 2014
    te ciganite hubou iskat bejancite da se mahat ma tqh koi shte gi mahne
  • 15
    Ст
    стати
    9 0
    19:19, 4 окт 2014
    абе тоя лозко беше във паргинги и гаражи кмета го изгони заради некърдърност и слаб слаб интелект и сега комедант срам и позор който го е назначил тоя лозко . изгониха от полицията и където иде се насира до гуша от простотия. боже спаси българия от такива позорни хора като тоя лозко иванов от с. клокотница
  • 16
    Si
    sinan_1412512410
    0 -2
    15:32, 5 окт 2014
    kak moje da govorite takiva gluposti tezi cigani ako gi nqma vie ste ostanite bez zastitni imali znacenie kakvisa se pak sa ot BG i zatova daite dase saedinim kakto vinagi da resim proglema zastoto momenta ako sa balgariya 2000 du6i do godina ste stanat 50000 i togava ste za vzemat i balgaria pomisletesi tiya nesta
  • 17
    Пр
    присъстваш
    8 0
    17:43, 5 окт 2014
    тоя лозко иванов от с. клокотницакогато работеше стола във областния съвет се изпърдя и обвени една жена много тъпо момчее и просто като като говедо отвратителен чевечеч много гадна физиономия има
  • 18
    Vi
    viktoriq_1412611364
    2 -1
    19:01, 6 окт 2014
    вие сте ебати нещастниците седят и нареждат без да познават никой.Има разлика от роми и от ******и. Това е като със селяните и гражданите. Само да ви попитам като е самозащита защо е наръган в гърба??? И редакторите защо не си вършат работата като всички пишат тука циганите на сапун
  • 19
    An
    angel
    4 0
    21:21, 6 окт 2014
    edin mangal po malko
Последни новини