От х:

Днес в x:

Именити хасковлии вдигат чаши за ЧРД навръх Богородица

Д-р Живко Христов

Няколко именити хасковлии вдигат чаши за рождения си ден навръх днешния празник Голяма Богородица.

Блюстител на здравеопазването, на образованието, радетел на родното културно наследство, както и представител на спорта в града, са четиримата известни нашенци, които ще черпят днес.

Единият от тях е шефът на Регионалния инспекторат по образование Иван Панайотов. Haskovo.net завари в края на работния ден рожденика в офиса му в инспектората. Още сутринта посетил хасковската църква „Света Богородица“, след което отишъл на работа. През деня получил много поздравления лично, по телефона и във Фейсбук, сподели рожденикът. С типичната си скромност Панайотов не издаде дали е получил някакъв по-специален подарък. Все пак сподели, че в емоционален план най-големият подарък за рождения му ден е присъствието на дъщеря му, която е студентка в Амстердам. Наздравица за двойния празник щели да вдигнат семейно, в заведение на прохладно място.

За разлика от жежката вечер, която очаква Панайотов на празника му в Хасково, другият известен рожденик-хасковец - педиатърът д-р Живко Христов, ще почерпи в прохладата край морския бряг. „Всяка година по това време идваме в Несебър, тъй като днес е празник и на града“, обясни докторът по телефона. Като истински християнин той също сутринта ходил на църква, само че в близкия курорт Свети Влас. Медикът също ще празнува в семейна компания.

Още не разпъпила зората на деня, в който е роден, шефът на туристическия център Красимир Пилев се впусна в дълбоки житейски размисли и ги сподели с приятелите си в нета. От мобилния си телефон той е качил във фейсбук снимка с бележката, че е правена от него, и текст: "Колелото на живота", изрисувано от Захари Зограф в Преображенския манастир до Велико Търново. Снимката съм я правил аз. Ясно се вижда, че на моята възраст човек е на върха на колелото, но след това единственото движение е надолу...“

На 15 август годишнина отбелязва и хандбалистката Кристин Иванчева, която е бивша състезателка на „Хасково“, сега играе в ЦСКА, също и Мария Георгиева - психолог в Център за обществена подкрепа в Димитровград.

Освен рождениците, днес празнуват и всички, които носят името Мария, Марияна и техните производни.

Haskovo.net се присъединява към благопожеланията за празнуващите днес. Да ви е честито!

Иван Панайотов
Красимир Пилев

Хандбалистката Кристин Иванчева
Психоложката Мария Георгиева
Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини