От х:

Днес в x:

В Дом „Марина“ отпразнуваха 20-годишнина

    Възпитаниците, педагозите и рехабилитаторите от Дом „Марина“ в Хасково отбелязаха днес 20 години от създаването на социалното заведение.

    Център е единственият в областния град и в него дневните си занимания провеждат не само малки деца с увреждания, но и вече пораснали под грижите на професионалистите негови възпитаници.

    Преди 20 години на 11-ти септември Дневният център за деца и младежи с увреждания „Марина“ отваря врати, припомни директорът на социалното заведение Таня Ганева в празничния ден. От тогава до днес през социалното заведение са преминали 217 деца. В същото време през последната година в звеното на Дневния център за пълнолетни лица с увреждания са преминали 22-ма младежи.

    „Рождените дни са такова време, в което понякога имаме чувства на тъга, и на радост. Тъгата е, че времето бързо е отлетяло, а радостта-че ще празнуваме“, каза директорката. И добави, че блясъкът в очите на възпитаниците на Дома дава надежда и стимул за целия професионален екип в него да върви напред.“Това е огънчето, което държи сърцата и очите ни отворени всеки миг“, добави Таня Ангелова.

    На гости на Дом „Марина“ в празничния ден бяха представители от общината. А всички много се забавляваха с магиите на Теос.

    Още на входа всеки гост получи комплимент с почерпка -шоколадов бонбон, вграден в хартиено сърце или цвете.

    Красимира Славова

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини