От х:

Днес в x:

След наша публикация: Пращат Мариана на лечение

След снощната публикация в Haskovo.net за дрогираното момиче, открито в безпомощно състояние на хасковската улица „Атон“, общинската социална служба веднага се задейства.

„Прочетох материала ви още снощи и веднага се обадих на моите служители още тази сутрин да посетят семейството на момичето в Болярово“, каза за Haskovo.net шефът на общинската социална служба Йозджан Мехмед. По думите му родителите на момичето живеят в отчайваща бедност и единственият изход за Мариана е да бъде настанена за лечение. „Тя вече е била настанявана принудително в психодиспансера в Болярово с прокурорско постановление, през 2004-2005 година. Сега отново ще поискаме принудителното й въдворяване за лечение. Няма друг начин“, обясни Мехмед.

28-годишната Мариана е отраснала по домове за деца с умствена изостаналост в Търговищко. Многократно е лекувана, има медицински документи и епикризи.

Вчера стана ясно, че момичето два пъти е било откарвано в Спешното, като първия път се държало агресивно и дори ухапало дежурния лекар. Втория път, снощи, медиците дори с нежелание я качиха в линейката. „Днес вече я карахме в Спешното. Стабилизирахме я и я пуснахме, но това наша работа ли е“, обясниха нежеланието си те.

Попитан дали от Спешното вчера са се обаждали в социалната служба за този случай, който очевидно е работа на социалните, Йозджан Мехмед отговори отрицателно. „Имаме договорка с болницата да се обаждат при случаи на малолетни родилки. Общо взето, добре работим с тях. В този случай обаче не ни бяха уведомили“, обясни социалният шеф.

Тодор Кръшков

Б.р. Добавяме последните думи по повод някои коментари под първия материал „Дрогирана ухапа лекар в Спешното, прибират я два пъти за ден“, в които се изразява възмущение от текста и снимките. Да, този материал и тези снимки са шокиращи, но в крайна сметка имаха за цел да накарат институциите да се засрамят от гледката и да се задействат. И, както се вижда, целта е постигната, момичето ще бъде настанено за лечение. Ако не бяха тези снимки и този текст, тази вечер Мариана може би отново щеше да лежи на някоя от хасковските улици. 

 

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини