От х:

Днес в x:

Цонга препъна Гришо по пътя към финалa

Григор Димитров не успя да се добере до финала

Григор Димитров не успя да се добере до финалната фаза на Мастърс, тъй като късно снощи загуби полуфиналната среща от Джо-Вилфрид Цонга. Французинът надви хасковлията в два сета с 4-6 3-6. Дали заради натрупана физическа и психическа умора, или поради друга причина, но Гришо не показа познатото високо ниво и в крайна сметка записа четвърта загуба от общо четири срещи с противника си, печелейки до този момент само един единствен сет.

Първата ни българска ракета за втори път достига до полуфинал, но и този път не успя да направи крачка напред. Преди това обаче ни зарадва с три емоционални победи в Торонто.

Равносметката от Торонто е следната - заслужен чек за $147,800 от наградния фонд и 360 точки, които въпреки че няма да доведат до изкачване в ранглистата и през следващата седмица Григор отново ще е под №8 в света, то те определено са повече от ценни в битката за място на финалния Мастърс в Лондон.

Сега за Григор Димитров следва пътуване по посока САЩ, където през следващата седмица в Синсинати започва втория летен Мастърс на северноамериканска земя. Първият противник на поставения под №7 в основната схема българин ще се определи от сблъсъка между Йежи Янович и квалификант.

Haskovo.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини