От х:

Днес в x:

Обрат: Върнаха в ареста ексченге за трафик на 106 кг хероин

Николай Тодоров се връща в ареста

Закопчаният за трафик на над 106 кг хероин Николай Тодоров по прякор Дългия, се връща отново в килията. Това стана днес с решение на Пловдивския апелативен съд, който измени мярката му за неотклонение от „домашен арест“ в „задържане под стража“. Със съдебния акт пловдивските магистрати са уважили протеста на наблюдаващия хасковския прокурор Антон Попов. Мотивите за обрата не са ясни. Решението обаче е окончателно и не подлежи на обжалване пред по-висша инстанция. Така софиянецът, който е бивш разследващ полицай, ще остане за постоянно в ареста. 49-годишният мъж е сочен за тартор на разбития през миналия месец хероинов канал от Турция за Западна Европа.

В килии ще останат и другите двама от задържаните – шофьорът Надо Надов от Харманли, в чийто камион бе открит наркотика за около 10 млн. лева и столичанинът Георги Спасов.

На 20 юни хероинът бе открит в български тир, шофиран от Надов, при операция на ДАНС на граничния пункт Капитан Андреево. Три дни по-късно Тодоров и Спасов бяха закопчани в София. Дългия обаче бе пуснат от Хасковския окръжен съд, тъй като страдал от епилепсия. Днес обаче мярката му бе изменена.

Анета Кутелова

Надо Надов
Георги Спасов
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини