От х:

Днес в x:

Арест за издирван от властите на Турция мъж за измами, кражби и данъчни престъпления

Изображение 1 от 2

    Задържане в ареста за срок до 40 дни, постанови Окръжният съд на Хасково за издирвания с Червена бюлетина от турските власти Джунейт Обруклу, за когото тепърва предстои да се гледа дело за екстрадицията му в Турция по искане на тамошната прокуратура.

    47-годишният мъж е турски гражданин. Той е бил обявен за издирване от ИНТЕРПОЛ с цел екстрадиция за наказателно преследване срещу него в родината му по обвинения за 8 измами с банкови карти, 17 кражби и 4 данъчни престъпления. За всички престъпления му е наложено общо наказание „лишаване от свобода“ за срок от 19 години и 8 месеца.

    Мъжът е задържан без документи на „зелена граница“ между България и Турция от българските власти, стана ясно днес в съдебна зала.

    Служебният адвокат на Обруклу поиска от съда постановяване за подопечния му на мярка „домашен арест“, тъй като полицейският арест му  оказвал неблагоприятно душевно и здравословно влияние.

    Задържаният пък призна, че е осъждан и друг път в страната си. Той посочи, че голяма част от обвиненията, по които сега е издирван, са с голяма давност, като за някои от тях конкретизира, че са отпреди повече от 10 години. Поиска да бъде оставен с по-лека мярка на адрес.

    В крайна сметка решението на съда бе мярка за временно задържане, която може да бъде жалена пред Апелативен съд -Пловдив.

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини