От х:

Днес в x:

Шофьорът на камиона с пожарогасители, натъпкани с хероин, нямал идея какво вози

Изображение 1 от 3

    „Никога не съм опитвал и дори не съм виждал дрога на живо. Нямах представа какво има в камиона ми“. Това обясни пред съда днес заловеният на 21 януари на граничния контролно-пропускателен пункт „Капитан Андреево“ с 12 килограма хероин Емре Айдън. Дрогата за над 2,3 млн.лв. беше открита от контрольрите по българската граница, натъпканата в пожарогасители в пластмасови шкафове, прикачени към полурамеркето на камиона му.

    Превозното средство, влязло в страната ни от съседна Турция е трябвало да продължи към Нидерландия.

    Днес 43-годишният мъж се изправи пред Хасковския окръжен съд, който гледа мярката му за задържане под стража.

    Той настоя пред съда да разкаже хронологията на събитията. Обясни, че работи като тираджия отдавна и досега няма никакви нарушения. Във фирмата, с чийто камион бе задържан в България преди дни, работел от две години и половина.

    Разказа, че се е получил камиона си за новия курс натоварен и веднага тръгнал по маршрута. Дори не успял да се види с шефовете си, тъй като било почивен ден и парите за пътни му били предадени от негов колега. Два пъти спирал по пътя, но за не повече от по минута.

    Мъжът обясни, че само останал учуден, когато проверяващите започнали да отварят пожарогасителите и дори се опасявал някой от тях да не избухне.

    Емре Айдън поиска от съда да бъде освободен от ареста, защото има три деца и брат с умствена изостаналост в Турция, за които трябва да се грижи. Увери, че ще наеме квартира в България докато изчаква старта на делото.

    Под парична гаранция от 5 хил. лв. той беше освободен от ареста.

    Според съда от събраните доказателства към настоящия момент на този етап от разследването все още не са достатъчно изяснени обстоятелствата в каква степен обвиняемият е съпричастен към извършване на деянието. Взима се и предвид, че по време на извършената митническа проверка обвиняемият е оказал съдействие на разследващите.

    Определението подлежи на обжалване и протест пред Апелативен съд-Пловдив в 3 - дневен срок.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини