От х:

Днес в x:

Латвийка, украинка и американка в баскетболния тим на Хасково

Анита Тейлане отново ще играе в "Хасково"

Баскетболният клуб „Хасково“ ще започне новия сезон с три чужди състезателки. Това са латвийката Анита Тейлане, която вече е играла за „червено-белите“, американката Сиера Лорън и украинката Олга Дубровина.

196-сантиметровата латвийка е добре позната у нас, тя игра в „Хасково“ през сезон 2012/2013. Тогава Тейлане затвърди отличните си умения под коша, като за 24 мача регистрира по 16.7 точки, 10.5 борби и 3.2 блока. Кариерата на Тейлане преминава в отбори от Латвия, Румъния, Унгария, Българияи Германия. Последният сезон тя не игра в Хасково, тъй като трябваше да завърши образованието си в Германия.

Американката Сиера Уорън

Американката Сиера Уорън е родена през 1991 г. и е висока 193 см. Състезателката, избрана в първия отбор на All-Mountain West, се очаква да пристигне и да се присъедини към отбора в края на август.

Трета чужденка Олга Дубровина ще играе на поста плеймейкър.

Олга Дубровина

172-сантиментровият украински гард не се нуждае от особено представяне, тъй като е добре позната на баскетболните фенове в България. През изминалия сезон Дубровина спечели златните медали в родното й първенство. За 29 минути средно на мач тя регистрира показатели от 9.6 точки, 6.7 асистенции и 3 борби. Кариерата на състезателката преминава през Украйна, Италия и България, където носи екипа на „Нефтохимик“.

С привличането на трите баскетболистки приключва селекцията на чужденки. „Радвам се, че през сезон 2014/2015 „Хасково“ ще разполага с европейки като Анита Тейлане и Олга Дубровина. При привличането на чужденките наблегнахме на характерите и лидерските качества на състезателките. Впечатли ме огромната амбиция на Сиера Уорън да научи български език, както и огромното й желание за победа”, сподели старши треньорът на клуба Елена Станкова.

Освен чужденките в клуба остават няколко момичета, които продължиха договорите си. Това са капитанът на отбора Жени Димитрова, Мария Светославова, Катерина Рудева и Яна Кожухарова. Пред подписване на договори са и още няколко български състезателки.

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини