От х:

Днес в x:

Шофьор без книжка прегази 2-годишния си син

В Татарево имаха добро мнение за Петър

29-годишният Петър Асенов удари с колата двегодишното си момченце и му причини тежки травми, поставили в опасност живота на детето. Малкият Дилян* си играел в двора на семейната къща в село Татарево, когато баща му се върнал от работа и понечил да вкара в гаража своя форд. Родителят обаче не забелязал мъника пред бронята си и го ударил почти челно. Въпреки малката скорост на колата детенцето получило сериозни наранявания-травма на гръден кош, контузия на глава и разбито лице. Инцидентът станал в 19:30 часа вчера. Само за 15 минути паникьосаният родител взел с колата си разстоянието до Хасково и докарал детето в областната болница. След направените скенери и установените поражения, детето по спешност е транспортирано до УМБАЛ „Свети Георги" в Пловдив с опасност за живота. Малко по-късно за града под тепетата заминали баща му и майка му, возени от роднини.

В хода на разследването се установило, че Петър няма шофьорска книжка и никога не е имал. Използвал колата за кърска работа. Мъжът изкарвал по някой лев като надничар към фермерите в Татарево. Бил кротък човек и дори селската мълва не знаеше някога да се е забърквал в неприятности и незаконни неща. Въпреки че бил от ромски произход, се грижел добре за жена си и двете си деца-момченце и момиченце. Бил относително заможен - със своя къща и живеещ отделно от родителите.

Днес потресената фамилия бдеше над леглото на детето си в Пловдив. По случая е образувано досъдебно производство. Тестът за алкохол на неправоспособния водач е бил отрицателен.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини