От х:

Днес в x:

Григор Димитров: Гледам на нещата позитивно

След загубата си от Новак Джокович на полуфинала на турнира по тенис Уимбълдън българският тенисист Григор Димитров каза, че гледа на нещата позитивно.
"За мен това беше първият полуфинал на турнири от Големия шлем, затова гледам на нещата позитивно. И не смятам да преоценявам това, което стана през последните седмици. Няма никаква нужда от това. Аз тренирах добре, свърших голяма работа на корта и зад неговите предели. Фокусирах се на всеки мач. И няма голямо значение на какъв именно турнир става това. Разбира се, аз бих искал да се представя по-добре, но днес получих хубав урок. От своето пребиваване в Англия извлякох немалко позитивни неща", каза Гришо, цитиран от световните агенции.

Неговият съперник Новак Джокович заяви, че е играл фантастичен тенис на голяма жега.

"Играх против бъдеща звезда, макар че Димитров е играч, който е на самия връх, след като победи Мъри", посочи той.

Григор има много качества, той играе балансирано в атака и в защита. Той подобри много играта си през последните шест месеца, което го показват и неговите резултати. Димитров заслужава уважение - той се сражаваше отчаяно.
Това наистина е една хубава победа за мен. Разбира се, че съм щастлив, че съм отново на финала, посочи още Джокович.

Междувременно председателят на БОК Стефка Костадинова поздрави най-добрия български тенисист с великолепното му представяне на турнира "Уимбълдън":

"Приемете най-искрените поздравления за огромния успех на турнира "Уимбълдън". От името на Българския олимпийски комитет изказвам възхищението и благодарността на цялата ни спортна общественост за това, че отново ни накарахте да се чувстваме горди и силни като българи".

Костадинова пожела на Димитров много нови успехи, включително на олимпийския корт.

"Продължавайте с подобна класа, борбеност, упоритост да повдигате духа и самочувствието на българина. Бъдете все така целеустремен към световния връх. Вашият път се превръща във вдъхновение за много деца и е поредно доказателство за силата и таланта на българската нация", заяви председателят на БОК.

Източник: http://novini.dir.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини