От х:

Днес в x:

147 попаднаха в засадата на битовата престъпност

Узунджово бе най-краденото село, но не стана ясно дали там са най-многото заловени крадци

147 крадци паднаха в жандармерийската засада организирана по селата за справянето с битовата престъпност. Кокошкарите бяха спипвани в периода 10-ти февруари до първи юли, или средно по един на ден. Това е резултатът от превенцията на селските кражби, която органите на реда организираха след като хората в малките населени места пропищяха от нагли апаши. Стигаше се до там, че чувстващите се безнаказани крадци сриваха стени за да се доберат до плячката си, като дори разделяха тематично изнасянето на стоката-днес печките и пералните, утре бакърите, а на следващия ден сечивата и другия селскостопански инвентар. Най-потърпевши бяха от хасковските села Узунджово и Нова Надежда, любимешкото Малко градище и повечето слабонаселени села в харманлийско и свиленградско, където къщите се навестяват от седмица на седмица, а понякога и от лято на лято.

За периода от 10-ти февруари досега са разкрити 130 битови престъпления, отчитат от ОД на МВР-Хасково. Оттам не съобщават кои са селата с най-многото/разкрити/ кражби, само уточняват че за крадците са приложени 81 досъдебни производства, 63 – бързи производства и 2 незабавни производство. По неофициална информация мнозинството от заловените извършители на кражби са от специфичните контингенти на същите села, макар да има задържани и гастролиращи банди от други населени места.

Във връзка с постигнатите високи резултати в борбата с престъпността 4 служители от Хасковската дирекция бяха наградени от Директора на ОДМВР-Хасково комисар Ангел Цанков. Поощрените са Гл.инспектор Гроздан Крушков – началник РУП-Харманли, Димитър Янакиев – началник РУП-Свиленград, Мл.разузнавач Валентин Райков – РУП-Ивайловград и Галя Георгиева – системен оператор в РУП-Харманли

В навечерието на 5 юли – професионалния празник и 135-годишнината от създаването на МВР, комисар Ангел Цанков честити празника на служителите от Областната дирекция като им пожела здраве, бодрост и професионални успехи.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини