От х:

Днес в x:

Деца се правят на котки и тигри в театъра

Актрисата Светлана Шекерова рисува едно от множеството деца

С истински забавления за малчуганите започна днешният 1 юни - Ден на детето в театър „Иван Димов” в Хасково. Още във фоайето на културната институция ги посрещаше актрисата Светлана Шекерова. Заедно с нейни колеги бяха изнесли своите гримьорни и изрисуваха безброй малчугани. Така децата се превръщаха в приказни герои, наподобяващи котки, тигри и други животни. Техните майки и татковци пък ги снимаха за спомен. Друга групичка от деца правеха животни от балони с помощта на актьори.

Междувременно актьорите кукловоди Силвия Предова и Янко Митев забавляваха децата на сцената в театъра с шоу под името „Островът на късмета”. Те бяха организирали различни забави и състезателни игри за децата. За победителите имаше и награди.

Програма е в рамките на „Театралните празници – Хасково 2014”, организирани от община Хасково и драматичен театър „Иван Димов”. Тези празници се провеждат за 9-та поредна година. Детските забавления трябваше да са в Градската градина, но заради лошото време, бяха премествени в театъра.

Довечера празничната програма продължава. От 17 ч. ще гостува театър „Весел” от Велико Търново. Актьорите ще изнесат спектакъл „Принцесата и граховото зърно”. Входът е свободен.

Анета Кутелова

Силвия Предова и Янко Митев забавляваха децата с игри

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Видеа по темата

Още новини

Последни новини