От х:

Днес в x:

Тежко ранената Александра вече е стабилна, състоянието й се подобрява

Положението на Александра се е подобрило значително

Абитуриентка на Езиковата Александра Атанасова, която бе с тежък мозъчен кръвоизлив след катастрофа завчера, вече е в стабилно състояние и няма пряка опасност за живота й. Момичето се подобрява непрекъснато, вече диша само и реагира правилно на дразнения, което е индикатор за възстановяващи се мозъчни функции. Отокът намалява, кръвоизливът в мозъка е спрял, изброи добрите новини началникът на ОАИЛ Хасково д-р Добри Петков. По думите му няма защо да се оперира момичето, понеже отокът се разнася равномерно. Девойката още не е дошла в съзнание, но подобрението й вещае, че това може да се случи скоро. Все пак докторът предупреди за коварството на травмите по главата. Там състоянието може рязко да се променя в различните диапазони.

18-годишната Александра пострада тежко в среднощна катастрофа във вторник на кръстовището между булевардите „Ст. Стамболов“ и „България“, до Лебеда. Реното на приятеля й Петър бе нацелено от Мазда в момента, в който излизало от моста над реката. Според полицията причината за инцидента е неспазен от Реното знак „стоп“ и отнемане на предимството на японската кола.

Тежкият перпендикулярен удар изхвърля газовата бутилка на реното до близкото заведение, а Александра – през предната дясна врата на колата. Първите прогнози за девойката бяха мрачни, но вече има поводи за оптимизъм.

Г. Христов

Според началника на ОАИЛ д-р Добри Петков, момичето даже може да се размине с операцията
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини