От х:

Днес в x:

Гимназистки от Хасково с благотворителна акция за Мариян

Три ученички от професионалната гимназия по туризъм „Александър Паскалев” в Хасково организираха днес благотворителен базар в помощ на Мариян Георгиев от Ловеч. 30-годишният мъж събира пари за трансплантация на бъбрек в чужбина.

Наталия Тодева била трогната от съдбата на Мариян от предаването „Предай нататък” на Наталия Симеонова. Гимназистката била впечатлена от борбата на Мариян за живот. „Трогна ме неговата борбеност, усмивката му, целеустремеността му”, каза за Нaskovo.net  Наталия. Към нея се присъединили съученичките й Камелия Ставрева и Ивана Иванова. Трите момичета събрали различни украшения и ръчно изработени предмети и са ги изложили във фоайето на читалище „Заря”, където днес се провежда форум на ученическите клубове. „Предметите са изработени от нас, от близки и приятели”, уточниха трите момичета.

Те възнамеряват да организират още една благотворителна акция на 23 май, също в читалището. Обмислят и благотворителен концерт в помощ на Мариян.

За трансплантацията в чужбина са необходими 30 000 евро. Той вече събрал половината – 16 000. В кампанията за събиране на средства за Мариян се включиха фенове на „Литекс”, организации на БЧК, а страницата във Фейсбук има над 20 000 членове.

Тодор Кръшков   

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини