От х:

Днес в x:

Под индиго: Нова катастрофа на „кървавото“ кръстовище

Катастрофата станала на същото място, при същите обстоятелства, но без дългия спирачен път


Нова катастрофа на кръстовището на Дунав и Раковски се разигра тази сутрин в 5.45 часа, научи Haskovo.net. В меле са се оказали въвлечени лек автомобил с кърджалийска регистрация и хасковски бус. Катастрофата е на абсолютно същото място, където навръх Гергьовден се засякоха хасковско такси и хонда, а на място загина пасажерката на таксито.


Обстоятелствата при тазсутрешния инцидент са дотолкова идентични, че катастрофата е като под индиго на гергьовденската, коментираха ранобудни жители от блок „Раковски“ 8-12, които станали очевидци на инцидента. Както и на 6-ти май, и сега леката кола завивала наляво към „Дунав“, когато била засечена от спускащия се отгоре бус. Разликата е, че скоростта е била в пъти по малка и при сблъсъка е имало само материални щети. Едната кола даже се изнесла от местопроизшествието на собствен ход. Няма пострадали водачи, не са били употребили алкохол. По неофициална информация, шофьорът на кърджалийската кола се оправдал, че не видял спускащият се автомобил заради сутрешния здрач и най-вече заради лехите с цветя по разделителната ивица. Като видял буса, спрял на място, но вече му бил навлязъл в лентата, което превърнало сблъсъка в неминуем. По закон отговорност за катастрофата носи лекият автомобил, който не е осигурил предимството на буса.

За хората от квартала обаче бе по-важно, че „гладното“ кръстовище продължава да взима жертви, а никой не прави нищо по въпроса. „Виновен - невиновен, отиват си невинни. Компетентните органи трябва да направят нещо. Карат кат хайвани“, разлютен е дядо Стоян, който най-много съжалява, че не бил в града по време на неделния протест на таксиджиите. „Щях да им кажа на онез /журналистите - б.а./ кой е виновен, не да си разтягат локуми. Яз съм видял стотици катастрофи точно тук“, фучеше дядото. Като разбра, че събеседникът му е от „ония“, характерно за хасковлии обърна демонстративно гръб на обективите. Препоръча само да кажем на „когото трябва“ да „се вземат в ръце“ и да предприемат мерки.

Припомняме, че това е третата катастрофа на същото място за последните 10 дни. На 3-ти май там загина 41-годишния мотоциклетист Ридван, след като му бе отнето предимството от лек автомобил, а на 6 май смъртта си намери 57 годишната Павлина Сталева, която се прибирала с такси за гергьовденската трапеза вкъщи.

Г. Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини