От х:

Днес в x:

В общината ни наблюдават от 16 камери

Дежурният в общината пред мониторите

Оперативният дежурен в община Хасково ни наблюдава от 16 камери. Те са разположени по осем на две възлови кръстовища – на булевардите „Съединение“ и „Раковски“ и на „България“ и „Съединение“. На кръстовището-убиец – на „Раковски“ с „Дунав“ обаче камери няма.

Още не сме получили писмото от КАТ Хасково“, заяви ресорният заместник кмет Златимир Желев. Той допълни, че предложенията на полицията ще се обсъдят в транспортната комисия към общината. „Чакаме оферта за камери, но те по принцип са скъпи. Освен това не служат за доказателство в съда, не могат да определят скоростта на движение например“, допълни Желев. Той изрази скептицизъм по предложението на КАТ за поставяне на неравности по бул. „Раковски“ от двете стани на кръстовището с „Дунав“. „От една страна те убиват скоростта, но пък от друга забавят движението и могат да предизвикат задръстване“.

Една такава неравност от асфалт излиза към 5-6 хиляди лева. Старите обаче трябва да бъдат премахнати и според изискванията да се направят нови, по-полегати. „В Хасково от старите има към 80. Сметнете по 5-6 000 лева колко средства ще са необходими. Затова правим подмяната постепенно“, уточни Желев.

Предложението за секция за ляв завой на светофара на бул. „Раковски“ също ще бъде обсъдено в транспортната комисия, то може би е най-уместно и бързо изпълнимо, допълни Желев.

Дежурните от общината също заявиха, че при тях няма постъпил нито един сигнал за среднощни гонки с автомобили и мотори по улиците.

Тодор Кръшков        

 

Златимир Желев
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини