От х:

Днес в x:

Ученици от Езиковата препитват евродепутат онлайн

11-класници от Езиковата гимназия „Проф. д-р Асен Златаров“ в Хасково препитаха днес в чата германския евродепутат Томас Улмер. Той е от групата на Европейската народна партия. Неговата дейност е основно в сферата на здравеопазването, околната среда и храните. Някои от учениците вече имат право да участват в гласуването за евроизборите. Те бяха подготвили редица въпроси на немски език и ги задаваха онлайн. Интерес за тях представляваше как евродепутатът Улмер вижда бъдещето на Европейския съюз след изборите. Къде вижда собствения си принос за сформиране на европейската си идентичност и други.

Идеята се осъществява по проект „Дунав онлайн“, който е част от стратегията на ЕС, насочена към младежта и нейната роля в обединена Европа. Река Дунав е символ на връзката между много страни и на исторически традиции с дълга история, на взаимно проникване и обогатяване.

Целта на проекта е младежите да разберат повече за европейската политика, обясни учителят по немски език Катенка Ласкина.

11-класниците от Езиковата са един от общо 30 класа от всички крайдунавски страни, които работят заедно в проекта. Той стартира през януари и ще приключи през май, преди изборите. Днес в онлайн връзката с евродепутата участваха 4 училища от Германия, Румъния и България.

Анета Кутелова

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини