От х:

Днес в x:

Гощават ни с вмирисана риба и кюфтета

Понякога кулинарната поема ни се предлага вмирисана

Димитровградски хранителни магазини са пробутвали вмирисани продукти от животински произход на клиентите си. Внезапна проверка на Инспекцията по храните засякла 5 килограма кюфтета в тарелки с отдавна изтекъл срок за годност, продавани в посещаван търговски обект. Последващият оглед открил и 300 грама топено сирене, което по принцип е с дълъг срок на годност, но също бил изтекъл. На собственика е съставен акт, глобата ще е от 500 до 1000 лв.

„Ароматните“ подаръци за местни домакини се срещнали и на други места в града. Магазин в друг квартал предлагал залежала риба. Продуктът бил замразен, но също с отдавна изтекъл срок. Количеството от 5 килограма е било иззето и заедно с кюфтетата и сиренето, насочено към екарисаж за унищожаване. Глобата и тук е до 1000 лв. В Хасково пък проблеми с хранителните магазини няма, но затова пък се намират на зеленчуковия пазар. Продавач е бил глобен заради предлагани моркови без етикет. „Заешката радост“ била представена като собствено, градинско производство, но дори и така трябва да има документ за произход. Продавачът на моркови е бил санкциониран с 500 лв.

За седмица местната агенция по храните е извършила 109 проверки по обекти в областта, издадени са 5 предписания предимно за санитарно хигиенното състояние на производствени обекти.

Г. Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини