От х:

Днес в x:

Осем общини наградиха 35 от бизнеса за социално партньорство

Осем общини от хасковска област, съвместно с регионалната структура на Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България (КРИБ) наградиха 35 фирми, които работят на тяхна територия. Призовете са за „Социално отговорна компания-партньор на община за 2013 год.“

Във второто издание на „Гласът на бизнеса“ участваха общините: Хасково, Димитровград, Минерални бани, Любимец, Харманли, Стамболово, Тополовград и Ивайловград. Избраните компании са от различни браншове, а номинациите им са за благотворителност, инвестиции в развитието на инфраструктурата на общините.

Церемонията, която се проведе в Хасково, откри я домакинът на събитието - регионалният представител на КРИБ Стефан Димитров.

„Като организация имаме основна задача да защитаваме бизнеса, да работим заедно с местната власт и не на последно място да направим така, че законодателството да бъде в полза на бизнеса.“

Наградите на посочените от общините като най-отговорни като социални партньори фирми връчи зам.-председателят на КРИБ Светослав Глосов, който отговаря за секторите „Строителство и обществени поръчки“. Той поздрави от името на УС на организацията присъстващите и подчерта, че все повече компании през последните години стартират проекти, свързани със социалната и корпоративна отговорност, което по думите му показва ангажираността на бизнеса както към клиентите, партньорите и служителите си, така и към обществото. „Днешното виждане на компаниите за социална отговорност се свързва с осъзнатата възможност на бизнеса да остави значими следи след себе си - за нещо по-добро, както за самото общество, така и за бъдещето“, подчерта Глосов. Той призова местните власти към повече положителни практики при стимулирането и подкрепата на бизнеса, за да бъде той по-активен при осъществяването на дългосрочни социални дейности.

Церемонията уважиха народните представители от Хасково Смиляна Нитова и Стефан Танев. „Конфедерацията е не само гласът на бизнеса, но и неговият гръбнак“, подчерта Танев.

По две награди за бизнеса дадоха общините Любимец и Харманли, Димитровград отличи най-много свои партньори - 8, Хасково номинира 4 фирми, останалите общини излъчиха по 5.

Сред най-интересните номинации беше тази на община Ивайловград - на МБАЛ-Свиленград. „Благодарим на Многопрофилната болница в Свиленград, че се грижи за нас в тези тежки времена“, обобщи мотивите за номинацията кметът на Ивайловград Дияна Овчарова.

С две номинации от церемонията си тръгна и торовият гигант „Неохим“АД. Акционерното дружество беше отличено за социален партньор на Димитровград и Минерални бани. Толкова награди получи и „Каолин“. Номинациите им са от Димитровград и Тополовград.

Кметът на Харманли Михаил Лисков използва възможността да благодари на бизнеса за благотворителните жестове към бежанците в лагера на територията на общината.

На финала на церемонията областният управител на Хасково Кадир Исов връчи и специалната награда за опазване на околната среда на „Каолин“ за създаването на алеята „Нов живот“ в парк „Марица“ в Димитровград. Инициативата е от 2010 година. От тогава за всяка Цветница компанията подарява фиданките, които родителите на новородените в Димитровград през годината засаждат на алеята.

Тази година ще бъдат посадени 180 нови дръвчета, съобщи представителят на Каолин, който получи наградата - Димитър Ангелов.

М. Манолова

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини