От х:

Днес в x:

Хасковската Езикова отново №1 в страната по английски

Четиричленният тим на хасковскaта Езикова гимназия отново предизвика истински фурор на Националната викторина по английски език. Десетокласниците Теодора Делчева, Преслав Александров, Калина Вълчанова и Илияна Налбантова отвяха конкуренцията и получиха пълните 9 точки за презентацията си на английски. На самата викторина след края на първия кръг в надпреварата са трети, но нахъсаният отбор излезе първенец след третия, последен етап, заради езиковите си познания, презентационните умения и познаването на фактологията.

Това е деветото поред състезание “Образование на бъдещето“, което се организира от фондация „Дарби“, с подкрепата на Американския университет в Благоевград, Националния дворец на децата и е под егидата на МОН. Хасковските възпитаниците участват в състезанието от 7 години и вече имат четири победи. Три от тях са през последните 3 последователни години.

Тазгодишната победа на амбициозния отбор, воден от не по-малко амбициозните си преподаватели Димитър Енчев и Красимира Кънева, остави петимата си конкуренти от езикови и една търговска гимназии от големи областни центрове като София, Бургас, Варна и Кюстендил, буквално да им диша праха. Хъс и хладнокръвие е рецептата на отбора за затвърдената трета поредна победа.

Учениците победители споделиха, че най-важният урок покрай подготовката и участието в напрегнатото състезание, е поемането на отговорност и що е то яка работа. Затова кръстили съвсем спонтанно отбора си “Яките“

Като награда хасковлии заминават през август за две седмици в Английския „Брук хаус колидж“. За видеопрезентацията си пък те са наградени с визита в Американския университет в Благоевград.

Догодина един от членовете на отбора - Илияна Налбантова, ще бъде стипендиант на колеж в Саутхемптън.

Хасковската Езикова гимназия се готви усилено за домакинството на поредния кръг от Олимпиадата по английски език, която ще се проведе в края на седмицата в областния град. От 127 участници гимназията-домакин е защитила най-много места в съревнованието  за включването на 11 ученици.

Откриването на Олимпиадата ще е със спектакъл в петък от 18 ч. на сцената на театъра, обяви директорката Пенка Делиева.

 

М. Манолова 

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини