От х:

Днес в x:

Езиковата издава Мичигански сертификат за ВУЗ

Еви Катепти пред ученици на езиковата гимназия

Изпитите за Мичиганския сертификат ще се провеждат в ГПЧЕ "Проф. д-р Асен Златаров" в Хасково. Елитното училище е единственото в Югоизточна България, което получи това право от оторизираната да провежда изпита фондация Hellenic American UNION. С Мичиганския сертификат учениците могат да кандидатстват във всички европейски университети. Документът се признава и от някои американски вузове. Първата сесия е насрочена през септември, а преди теста ще се организира курс за подготовка.

Представителят на фондацията за България и Гърция Еви Катрепи е в престижното училище, за да разясни предимствата на този сертификат. Изпитът е по-достъпен и евтин- таксата е 190 лева. Взима се при 75% верни отговори. Разделен е на пет части - четене на текст, слушане на текст, граматика, писане на есе и проверка на комуникативните умения.

От фондацията са избрали хасковската езикова гимназия за свой център, защото в нея се преподава по учебниците на издателството, което печата и учебните помагала за теста за сертификата. Освен това петима преподаватели вече са преминали курс на същото издателства, за да могат да препитват кандидатите. Високият успех на възпитанците на училището също на наклонили везните в негова полза.

Изпитите за Мичиганския сертификат ще се проведат за първи път в България.

Христина Котларска

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини