От х:

Днес в x:

21 °C

Ето как се издава ваксинационен сертификат

Ваксинационен сертификат може да получи всеки, който е имунизиран с втора доза от ваксината срещу COVID-19, съобщават от здравното министерство.

Какви са основните стъпки

Всеки, който има електронен подпис на свое име, може да влезе в пациентското си досие в Националната здравно-информационна система, от меню „Аз и моето семейство“, подменю „Моето пациентско досие“. След успешен вход сертификатът се разпечатва от раздел „Имунизации“. Гражданите без електронен подпис могат да поискат своя сертификат от избрания от тях личен лекар или от ваксинационния пункт, в който е поставена ваксината.

Сертификатът за ваксинация няма подпис и печат, тъй като се генерира автоматично, за да бъдат избегнати всякакви злоупотреби.

Българският сертификат за поставена ваксина срещу COVID-19 отговаря на изискванията на държавите-членки на Европейския съюз, като е надграден с QR код, позволяващ достъп от всяка точка на света.

Източник: offnews.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

 • 1
  Ст
  Стратиев
  1 0
  15:23, 24 фев 2021
  С това ще можем да пътуваме лятото на почивка в Гърция. Ако нямамаме псар тест и гръцка адресна декларация попълнена няколко дни предварително.
  • Да
   да
   0 -1
   17:57, 24 фев 2021
   точно с това тъпите маймуни ще могат да идат да си пекат задниците в гръцко освен ако циганите тарикати елини не измислят някаква друга тъпотия като примерно тест за гъшахуйня или проверка за мутирали пичи въшки на границата или ****** тест за проверка на агресивни колибактерии в дебелото черво

Хороскоп за 12.06.2021

Последни новини