От х:

Днес в x:

В Езиковата се състезаваха по немски език и търсиха съкровище

Изображение 1 от 6

    Вътрешен кръг по немски език -четене и дискусия, който ще излъчи победител за Националната надпревара и креативно състезание за награда започнаха в ранния следобед в гимназията с преподаване на чужди езици“ Проф.д-р Ас. Златоров“ в Хасково.

    Малко преди 13.30 часа в кабинета по немски език шест ученички от 10-ти „Б“ клас са заели местата си и са готови за препитването, което е част от Международен проект по четене на немски език. Те са възпитанички на преподавателката Катенка Ласкина. Всяко от момичетата е изчело по четири книги на немски език на различна тематика. По време на състезанието доброволката по немски, която преподава от началото на тази учебна година в гимназията Аня, ще задава въпроси, свързани с прочетеното, а момичетата ще дискутират по тях.

    Състезателите оценява 5-члено жури-Катенка Ласкина, Тодор Петров, координаторът на Международния проект по четене Ева Цик и абитуриентката от гимназията, която вече е участвала в предишни години в състезанието, Ивона Паскова.

    Есма Юмер е една от шестте участнички. Включва се в състезанието, защото иска да продължи да учи в Германия и смята да запише медицина, а подобни надпревари е убедена, че й помагат за развитие на познанията по немски език, за усъвършенстването му и за придобиването на умения свободно да се изразява и дискутира на него.

    И докато учениците по немски език се съсредоточиха върху дискусията, зад врата на кабинета по коридорите на втория етаж вреше и кипеше. Десетки ученици от гимназията се групираха в общо 30 отбора, за да се впуснат в приключенска забава. Всеки от стартиращите минава през пет локации, на всяка база участниците получават креативна задача и само правилното й разрешаване им позволява да преминат напред. До крайната цел-скрито в двора на училището съкровище ще стигне само един отбор.

    Красимира Славова

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (1)

    • 1
      Гр
      грамотен
      1 0
      09:59, 4 апр 2017
      Ей хасково.нет неграмотни са ви заглавията. Красимира Славова пише се ТЪРСЕХА, а не търсИха ...
    Последни новини