От х:

Днес в x:

Държавата черпи бедните с едно пазаруване

Бедните ще бъдат подпомогнати с 30 лв

Държавата ще подпомогне еднократно най-бедните хасковлии с един средностатистически пазар в хранителен магазин. На толкова горе долу възлиза помощта от 30 лв, която ще започне да се изплаща от април на всички, които са били одобрени за горивни помощи през отоплителния сезон 2013/2014 година. Сигурните бедни в Хасково са 2378, за 1203-ма ще се умува. Причината е, че сред тях има такива които са се разминали за малко с безплатното топло. Молбите им ще се преразгледат и всички които са били отрязани, защото месечния им доход надвишава с 10 /десет/ лв допустимото, ще бъдат одобрени за помощта. Ще бъдат одобрени и тези, които към момента на подаване на молбата-декларация за горивни помощи са нямали задължителната 6-месечна регистрация в Бюрото по труда.


Бонусът ще е както за тези, които са подали молба, но им е отказано, така и за онези хасковлии, които не са кандидатствали въобще, защото са си направили сметката че макар и с малко се разминават с изискванията. Те обаче ще трябва да се разкарат до Социалното за да си пуснат молба, докато за отрязаните това няма да е необходимо. Срокът за молбата е 31-ви март.


30 лв ще получат и 257 жители на Минерални бани, а на 165 отрязани от горивни помощи молбите им ще се преразглеждат.


В случай на починал титуляр на подадена молба декларация, еднократната финансова подкрепа ще се начислява на преживелия съпруг/а или на лицето съжителстващо на семейни начала.
Еднократната финансова подкрепа не се счита за доход при кандидатстване за други помощи по Закона за социалното подпомагане или Закона за семейните помощи за деца. 30-те лева за най-бедните се отпускат съгласно постановление №42 на МС от 27.02.2014-та година, обнародвано в Държавен вестник на 07.03.2014 г.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини