От х:

Днес в x:

Глад за висшисти в Хасково, търсят се цели 20

Търсят се 5 лаборантки за химическата промишленост

Хасковският трудов пазар изненада с небивало за последните години търсене на висшисти. На фона на обичайната необходимост от шивачки, а отскоро и на работници за преработвателната промишленост, където може и с 8-ми клас, сега близо четвърт от вакантните позиции изискват най-високия ценз в българското образование. 20-те работни места за висшисти започват с три за учител-един със специална педагогика, изисквана за ресурсен учител, и двама с НУП и ПУП за детска градина. Единият от педагозите за забавачка е за позиция „Старши учител”. Търси се още помощник-възпитател пак за ЦДГ. Висшето е задължително и за 5-ма инженери-електро, строителен, машинен/2/ и инженер-технолог, както и лекар за работа в ТЕЛК. Може и със средно за ръководител безопасност на труда. С висше, но и със средно специално са 5-те позиции за лаборант в химическите технологии, както и дълго търсения администратор в хотел с английски език и моделиер конструктор на облекло.


Не че няма нужда от шивачки, търсят се цели 27, като нуждата от образование е сведена до основно. 7 шофьори за автомобилни превози, международен транспорт и 12 оператори на инсталация са други позиции предлагани традиционно през последните седмици в хасковското Бюро по труда.


Търсят се още техник в строителството, бояджия, заварчик, дърводелец, готвачи, сервитьори, стругар, тракторист, водопроводчик, охрана в училище и др. Обявените свобони работни места са 92.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини