От х:

Днес в x:

Легенда за БГ футбола: Не играя в уговорени мачове

Червената легенда и бивш национален селекционер на България Пламен Марков гостува на хасковските фенове на ЦСКА в събота, за да подкрепи благотворителното им мероприятие. Хасковлии се включиха в инициативата на „ЦСКА завинаги” да се съберат пари за детско-юношеската школа на клуба, която е в трагично състояние. По покана на дългогодишният лидер на местните червени Иван Ангелов, на сбирката в местен ресторант дойдоха знакови лица, като Пламен Марков, Стефан Войнов Димитър Ангелов-Дучето и др. Освен легенда на ЦСКА, Пламен Марков си остава последният български национален селекционер извел отбора на България до голям футболен форум. През 2004-та година Марков класира БГ футбола на Европейското първенство в Португалия. За което типично по български бе възнаграден с кофи помии, излели се върху него от доморасли специалисти и така наречени „футболни хора”. Репутацията на Марков обаче остана ненакърнена за истинските ценители на играта. Заради нея той бе гласен за кандидат за поста президент на БФС. Чест, която Марков отхвърли с любопитното изявление : „Ще кажа на футболен език - аз не играя в уговорени мачове”

Той заяви, че не се е кандидатирал за поста, понеже е знаел предварително, че сегашният управник ще спечели отново. „Не може един човек да управлява 10 години. Тряваше да се смени статуквото, понеже футбола ни не се развива” категоричен бе Марков.

После поздрави хасковлии, които събраха 500 лева за детско-юношеската школа на армейците. Присъстващите се обединиха около мнението, че от лятото Александър Томов трябва да си ходи от любимия клуб, в името на милионите превърженици на ЦСКА.

Г.Христов

Армейците поздравиха българите с националния празник 3-ти март
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини