От х:

Днес в x:

Алекс отказа вина за джипа убиец и смъртта на Антон, викат 40 свидетели в съда

Алекс и адвокатът му в съда

20-годишният Алекс Кутетеров от Хасково, обвинен в причиняване на смъртта на връстника си Антон Колев, отказа днес съкратен съдебен процес и делото бе отложено. За следващото заседание на 6 март ще бъдат призовани над 40 свидетели за жестоката катастрофа на 16 юни 2012 година на моста при кръстовището на булевардите „Илинден“ и „Васил Левски“.

При инцидента, който тогава потресе Хасково, загина на място Антон, а две момичета бяха ранени – Джулия, която предишната година бе обявена за мис Хасково, и Даниела. Особено тежки бяха нараняванията на Джулия – с фрактури на черепа и разкъсване на белите дробове. Даниела пък бе с контузни рани по главата и гърдите.

Тежката катастрофа стана малко след 2 часа през нощта. Според държавното обвинение зад волана на „Мазда“-та е бил Алекс. Поради движение с бясна скорост, над 100 км/час, водачът не е успял да вземе завоя, колата се ударила в парапета и се обърнала по таван.

Самият Алекс пострада тежко в катастрофата и дълго се възстановяваше в болница. Още тогава стана ясно, че в кръвта му е установена значителна концентрация на алкохол – над два промила.

Пред разследващите Алекс отрича да е шофирал джипа-убиец. Това навярно ще бъде и защитната му теза пред Темида, макар адвокатът му Милен Тенев да отказа да коментира стратегията си. За целта обаче трябва процесът да мине по общия ред, с разпит на многобройните свидетели, вещи лица и експерти. Това ще стане на 6 март.

Haskovo.net

Маздата, с която са пътували младежите във фаталната нощ
Мястото на тежкия инцидент
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини