От х:

Днес в x:

Орешарски към Гришо: България следеше мача Ви със затаен дъх

 

Григор Димитров получи поредното признание за силния турнир, който направи в Австралия.

За играта си 22-годишният хасковлия освен че заслужи овациите на спортната общественост, съгражданите си и почитателите на тениса от цяла България, ги получи и лично от премиера Пламен Орешарски.

Министър-председателят е изпратил поздравителен адрес до най-голямата ни звезда в мъжкия тенис, съобщиха от правителствената пресслужба.

«Изключително съм горд да Ви поздравя с великолепното представяне в Откритото първенство на Австралия по тенис», започва писмото на Орешарски до Димитров. Обръщението на премиера продължава с емоционалното: Цяла България следеше със затаен дъх всяко Ваше движение на корта в Мелбърн и нито часовата разлика, нито работният ден попречиха на страната да изпита удовлетворението от показаната игра и изключителното постижение за българския тенис.

Пламен Орешарски изказва в писмото и увереността си, че възходът на Григор Димитров, започнал още преди години, когато е обявен за най-добър тенисист в Европа за момчета до 14 години,след което печели и титлата на 122-рото издание на тенис турнира „Уимбълдън“ за юноши, ще продължи и занапред.

В заключение премиерът пожелава на Григор Димитров да бъде здрав, да го съпътстват много късмет и много, много успехи по световните кортове.      

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини