От х:

Днес в x:

Хасковската болница търси шефове и шефки за 8 отделения

Чаровната сестра на Детско Марияна Хубенова ще трябва да се явява на конкурс

Хасковската МБАЛ обяви конкурс за началник на отделение и старши сестри в общо 8 свои звена. В три отделения се търсят началници - трайно дефицитния шеф на Ортопедията, отскоро дефицитния за Неврохирургия и овакантения внезапно началнически пост на Очно. Травматологията е без завеждащ още от октомври 2011-та,когато бе уволнен д-р Румен Иванов. После се обявиха куп конкурси, но кандидатите или не ставаха или не бяха харесвани от бъдещите си подчинени, а накрая не се яви нито един желаещ. Звеното се управлява временно от д-р Митко Петков. Неврохирургия се сдоби с началник след редовен конкурс през април м.г. „Вносният“ д-р Румен Филипов обаче оперираше в още 7 болници в страната и скоро стана ясно, че не може да бъде постоянно в Хасково, каквото бе изискването му по подписания договор. Софиянецът избра „нередовните“ ангажименти. Неврохиругията пък бе оглавена временно от д-р Веселин Попов. Очно също си избра шеф на конкурса, но назначения д-р Георги Вълчев напусна внезапно в средата на годината, а отделението бе поето от дългогодишния началник д-р Теньо Тянков.

Документите на мераклиите за началник се подават до края на януари. Изискванията към кандидатите са висше медицинско образование, придобита специалност по профила на отделението и трудов стаж не по-малко от 5 години след придобиване на специалността.

Паралелно с конкурса за шефове върви и конкурс за старши сестри в Детско отделение, УНГ, АГО, Спешно отделение, Образна диагностика и Неврохирургия. Изискването за старшите е квалификационна степен „Бакалавър“ или „Магистър“ по специалност „Управление на здравните грижи“. Иска се 5-годишен стаж като медсестра, акушер или лаборант.

Конкурсът ще се проведе на два етапа-писмен и устен, като класирането става от обща оценка, която не трябва да е по-малко от 4.50. Иначе участниците се декласират.

Г.Христов

Внезапното напускане на д-р Георги Вълчев изпрати Очно отново на конкурс
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини