От х:

Днес в x:

Нови изненади от мъглата

Мъглата скрива цветовете

Точно след като синоптиците от цялата страна дружно отписаха мъглата, тя се завърна със страшна сила при това повсеместно. Гъстият воал стелещ се над Хасковско е с видимост до 200 метра, но в посока Стамболово и Кърджали видимостта не е повече от 50 м. Горе долу 100-на метра е видимостта по Е-80, в посока Харманли и Любимец. На места по поречието на Марица мъглата е още по-гъста.

Ако това ви утешава, в други райони от страната са на по-лош хал. В Шуменско, Варна и Русе могат да ви преджобят и да не разберете- видимостта е под 50 метра, на места доста по-малко. Същото е положението във Видин, Враца , Бургас, Сливен и районите на Летница, Дойренци, Луковит, АМ „Тракия”/ обл.Пловдив/, Езерче, Банкя, Богров,Средец, Костинброд, Негован, Сливница, Скравена, Нова Загора, Твърдица, Чирпан, Гълъбово, Раднево.


До 100 метра се вижда в областите Силистра, Кюстендил, Благоевград, Плевен, Ямбол, Търговище и районите на Тутракан, Каварна, Балчик, Граф Игнатиево, Симитли, Сандански, Яна, Вакарел, Българене, Люляк, Кнежа, Искър, Гулянци, Свищов, Стражица, П.Тръмбеш. Мъгла до 150 метра задушава районите на Първомай, Елин Пелин, Своге, Попово и АМ”Люлин”.

Всичко ще започва да се разсейва следобед, но не е известно точно кога. Предпазливият оптимизъм за Хасково сочи ранния следобед, когато се очаква умерен, на моменти силен югозападен вятър. Освен че ще разсея мъглите се очаква да вдигне и дневните температури до 10 градуса. Иначе докато има мъгла ще е наполовина по-малко. Минималната температура измерена за днес бе - 4°. Най-ниската температура за 10-ти януари е била засичана през 1938-ма година -19.5°, а най-високата само преди 3 години. През 2010-та термометрите са отчели рекорднитне 18.2 ° по Целзий. Сигурно е, че поне днес такива аномалии няма да има.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини