От х:

Днес в x:

Хасковски младежи със сертификати за европейци

Youthpass сертификати получиха участниците в проекта „Аз съм европеец” в три хасковски общини.

Разработката, която стартира през септември, миналата година, получи финансиране от програмата „Младежта в действие”. Проектът беше посветен на Година на европейското гражданство, за която беше определена 2013.

Представяне, социални и граждански компетенции и дигитални способности, са част от уменията, които младите хора са придобили по времена работата си по проект от Хасково, Стамболово и Минерални бани.

След серия от работни срещи и обучения младежите изготвиха и разпространиха телевизионен филм „Ние и Европа”, с който се популяризират правата на младежите при пътуване и престой в други европейски държави. Филмът е половинчасов и е с дублаж и на английски език.

В него са включени интервю с експерти по европейско право, с експерти по образование в чужбина, анкета с младежи, които споделят пред камерата впечатленията си от европейски страни.

Филмът ще е полезен на младите хора, които искат да бъдат по-информирани при учение и пребиваване по различни поводи в европейски страни.

Видеото вече може да се види в европейската уеб телевизионна платформа .www..shareculture.eu. и ще бъде достъпен за младите хора от Европа и света-/http://www.shareculture.eu/webtv/we-and-europe-tv-film-bulgaria/.

Копия от филма младежите от сдружение ”Млад репортер” предоставиха на училищни библиотеки и читалища в Хасково, Регионалния исторически музей, Регионалната библиотека „Христо Смирненски” и други културни институции.

 

 

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини