От х:

Днес в x:

Спипаха двама димитровградчани да зареждат амфетамини в София

Двама димитровградчани, на 33 и 38 години, са били спипани в Нови Хан да пазаруват синтетична дрога от софийски разпространители. Двамата били закопчани във возилата им, малко след като се срещнали със софийския си патрон, който дошъл на срещата с лъскав ягуар. Когато криминалистите претърсили задържаните автомобили, в димитровградските били открити множество таблетки, газов пистолет, мобилни телефони и телевизор.

Задържането на нашенските дилъри бил втория етап от мащабна акция на сектор „Наркотици“ към ГД „Национална полиция“. В първия етап в мрежите на криминалистите попаднали 3-ма кърджалийци на възраст 19, 32, 38 години, пристигнали също да пазаруват в столицата. Били спипани на „Цариградско шосе“ в автомобила си Ситроен, докато си тръгвали с купените амфетамини, марихуана и мобилни телефони.
На следващият ден софиянци получили оперативна информация от хасковските си колеги, че идва и димитровградска група. Този път ченгетата успели да проследят и доставчика, когото накрая успели да спипат през уикенда.

Това бил И.И. /45 г./, който живее в София. Той бил задържан в района на Долни Дъбник с пакет амфетамини. Впоследствие от дома му в ж.к. “Мусагеница” били иззети още наркотични вещества, везна, смесителна колба, бяло прахообразно вещество с неустановен произход /смесена субстанция/, SIM-карти и мобилни телефони.

Залавянето на димитровградчаните станало още в средата на ноември, но акцията бе огласена от главсека на МВР Светлин Лазаров едва вчера, след успешното залавяне на софийския доставчик. Самоличността на арестуваните нашенци не се съобщава.

Г. Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини