От х:

Днес в x:

В АГО: Преглеждат безплатно ахилесовата пета на жените

Най-проблемната система в женското тяло, половата, ще бъде обект на обстойни и безплатни прегледи в хасковското АГО, съобщават от хасковската многопрофилна болница. Най-опитните специалисти на отделението во главе с шефа д-р Стефка Христова ще извършват гинекологични прегледи, а при нужда пациентките ще бъдат изследвани с ехограф. Скринингът ще се осъществява в рамките на 3 дни-16, 17 и 18-ти декември от 10 до 12.30 часа в приемно-консултативния кабинет на отделението. Освен д-р Христова ще преглеждат д-р Стоев, д-р Кехайов и д-р Донева. Записванията стават на тел 038/ 606 872.

4 дни ще продължат безплатните прегледи в Очно за глаукома и на диабетно болни. От 16-ти до 19-ти декември включително, от 9 до 12.30 часа очите на хасковлии ще оглеждат началника на отделението д-р Тянков и лекарите д-р Згурева, д-р Стоянова и д-р Карамфилов. При установяване на диабетна ретинопатия следват и безплатни прегледи и консултации при ендокринолог в Първо вътрешно отделение. Тук телефон за записване е 038/ 606 728.

Помислено е и за децата. На 17-ти и 18-ти от 10 до 12 часа в детско ще се преглеждат всички деца до 16 годишна възраст. Прегледите също ще бъдат водени от началник на отделението-д-р Атанас Паунов, заедно със специалистите д-р Рут Кожухарова, д-р Камберова и специализанта д-р Драгоев. Записването е на 038/606 753.

Безплатните прегледи са в рамката на инициативата „Дни на отворени врати в МБАЛ Хасково“.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини