От х:

Днес в x:

Войната в Хасковско: 23 убити и 270 ранени за 2013-та

Поредната жертва на войната по пътищата в Хасковско-19 годишния Дениз бе ранен тежко на 24.09 на ул. Панорама

23-ма убити и 270 ранени са жертвите на войната по пътищата в хасковския регион от началото на годината досега. Увеличават се тежките катастрофи в сравнение със същия период на миналата година. Броят на убитите е нараснал с 2-ма, макар ранените да са намалели с 20.
Отчета на КАТ-Хасково е по повод световния ден за възпоменаване на жертвите от ПТП, който се отбелязва всяка трета неделя на ноември. Тази година датата се пада на 17-ти, неделя. Отбелязването е по решение на Генералната асамблея на Организацията на Обединените нации. Целта е да се напомни, че зад сухата статистика стоят житейски съдби и човешки трагедии.
До тях най-често се стига в опита да спестим броени минути в пътуването си. Превишената скорост или несъобразяването й с пътните условия е главна причина за тежки ПТП-та. Нейни следствия са неспазване на дистанция между автомобилите и отнемане на предимство на кръстовищата, анализират от полицията. Липсата на самодисциплина и уважение към останалите участници в движението пък са в основата на зачестилите инциденти с пешеходци. Употреба на алкохол и опиати, неправоспособност на водача, отвличане на вниманието чрез мобилни телефони и шофиране под стрес или афект са останалите фактори предизвикали цели 954 катастрофи за 10-те месеца на 2013-та година.

На 24-ти ноември пък Симеоновград ще отбележи денят за възпоменание на жертвите от ПТП-та с почитане на паметта на 6-те деца, загинали на черния Великден 2011-та година.

Г.Христов

Съпругът и баща на тези жени нямаше такъв късмет - загина на място на Е-80 на 30.08, при опит за изпреварване
Край Крепост правеха курбан в памет на много загинали на "черния" разклон
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини