От х:

Днес в x:

Строители с мерцедес помляха каруца с дървосекачи

Обърнатият по таван мерцедес. Най далече, непосредствено до пожарната е шофьорът Тодор, на 28 г.

Мерцедес с трима служители на хасковска строителна фирма връхлетя върху каруца с дървосекачи и разпиля багаж и хора по пътя между Горски извор и Светлина. Към 16.40 часа мощната немска машина налита почти без спирачки върху ППС-то на края на спускане по тесния междуселски път. Ударът дошъл странично, вероятно защото водачът на колата се опитал да завърти волана наляво.

Сблъсъкът изхвърлил коня и тримата от капрата в крайпътното дере. Багаж и отломки от каруцата се разпилели на пътя по протежение на 100 метра. След резкия завой вляво, мерцедесът се преобърнал, и то няколко пъти, преди да спре по таван доста далеч от зоната на удара. Нито един от тримата пътуващи в колата не бе пострадал сериозно.

Колата била управлявана от 28-годишния Тодор. По думите му карал бавно, или поне в нормата, но не видял каруцата, понеже ниското следобедно слънце го заслепило. Видимо афектираният младеж не знаеше какво да прави с ръцете си - ту ги пъхаше в джобовете на работния гащеризон, ту палеше цигара от цигара. Каза, че се успокоил, като разбрал че няма убит в инцидента.

Има обаче двама ранени от дървосекачите. В ударената каруца пътувало семейството на Димитър Дуидов и жена му Радка, на по 59 години. Зад тях бил 31-годишният им син Георги Василев. Именно той пострадал най тежко- “не можеше да седне, има кръв по главата“, обясни разплаканият татко. Жена му Радка също била пострадала, но по-леко. Тя и детето й бяха вече в болница.

ППС-то било част от керван от 6 каруци на сливенски дървосекачи. Отивали към село Бодрово, където ги цанили на работа. Каруците били разтеглени на близо километър. Били без светлини и отразители, признаха пътуващите в тях, но по времето на инцидента било още светло.

След удара всички от кервана се скупчили на местопроизшествието и тогава всъщност щяла да стане белята. Неколцина от младите и буйни дървосекачи награбили брадвата с явното намерение да секат, но не дървесина. За щастие, полицията била повече от бърза, а авторитетното присъствие на патрулката изпарила всякаква мисъл за саморазправа.

Причината за катастрофата е висока и крайно несъобразена с релефа скорост на водача на МПС-то. В кръвта му не бе открит алкохол.

Г.Христов

Това останало от каруцата

Като по чудо, кончето Вихър се разминало само с контузен крак
Кочияшът Димитър до дъщеря си Йорданка, която пътувала в по предната каруца
В нея имало и малки деца

Багажът бе пръснат на 100-ци метри

Мерцедесът бе по таван след многократни преобръщания

Дървосекачите отивали към Бодрово. Сега обаче първо ще правят курбан за оцеляването си
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини