От х:

Днес в x:

Като Майка Тереза: Ченгета раздават храна на бедните, награждават ги

Полицаите станаха на социални-раздават храна на бежанците в Харманли

Двама харманлийски полицаи са наградени с писмена похвала за неуморна служба и принос в организацията и помощта за бежанския лагер в Харманли. Това съобщиха от ОД на МВР по повод утрешния празник на полицията 8 ноември. Това са и единствените наградени полицаи от всички структури в областта.

С високата чест са удостоени началникът на РУП-Харманли гл. инспектор Гроздан Крушков и старши инспекторът от същото РУП Пламен Петков. Заслугата на харманлийската полиция за безинцидентното функциониране на лагера в Харманли е безспорна. Поне по две патрулки редовно следят за реда. Нещо повече, полицаи са ангажирани в раздаването на топла храна за бежанците. Те я ескортират от кухнята в Любимец, където продуктите се готвят, до лагера в Харманли, където се раздава. И понеже няма ненаказано добро, униформените получават черната неблагодарност на бежанците. Преди два дни те споделиха пред наш екип, че някои от бежанците заявили пред чужди телевизии, че съпровождащите полицаи им ядат храната ?! Без коментар.

В навечерието на професионалния празник на българската полиция – 8 ноември, денят на Свети Архангел Михаил, Директорът на областната Дирекция в Хасково комисар Петьо Петров поздрави служителите на ОДМВР-Хасково от свое име и от името на ръководството на МВР.

“В навечерието на професионалния празник на българската полиция – 8 ноември, денят на Свети Архангел Михаил, искам да Ви благодаря за труда, за волята и решителността, за приноса на всеки от Вас за ограничаване и неутрализиране на криминалните прояви в областта. Желая Ви здраве и последователност в усилията да гарантираме спокойствието и сигурността на гражданите, трудът ни да буди уважението и доверието им.“

Честването на 8 ноември, като професионален празник на българските полицаи е въведено през 1924 г. по инициатива на Софийския градоначалник – о.з.. подполковник Георги Кисьов. За определяне на светеца-патрон на полицията е потърсена консултация от Светия синод. Писменото мнение на Митрополит Стефан изяснява: “Всички ангели, които са отредени да се борят за мира и правдата, за реда и справедливостта се намират под началството на великия Архистратег Михаил“.

По рано празникът се е празнувал по стар стил-21 ноември.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини