От х:

Днес в x:

Двоен убиец от Любимец обжалва 19-годишна присъда

Благо Ставрев
 
 

Двойният убиец от Любимец Благо Ставрев, който затри жена си и тъща си, обжалва присъдата си от 19 г. затвор пред Върховния касационен съд. Той бе признат за виновен за смъртта на Дарина Братоева. Хасковският окръжен съд присъди и 80 000 лева обезщетение за 9-годишната дъщеря на убитата, която бе представлявана от адвокат Таня Владкова.

Зверското убийство е извършено в края на ноември 2008 г. Близо 2 г. след кончината на 39-годишната жена, разложеният й труп бе открит в кладенец в имота на Благо в Любимец. В съдебната зала в Хасково Благо сам обясни, че в злополучния ден Дарина отишла да му иска пари, а вече живеела с негов колега. Килърът отказал да й даде, но тя настоявала. Тогава я приканил да влезнат в постройката, за да не ги слушат хората. В скандала Дарина му посегнала, а Благо я стиснал с едната ръка за шията, а с другата я ударил в стомаха. Тя паднала на пода, започнала да хърка и да й излиза пяна от устата. Стопанинът напуснал имота и се върнал вечерта, когато заварил вкочаненото й тяло. Завлякъл я навън и я пуснал в кладенеца. Държал престъплението в тайна, но се издънил на детектор на лъжата.

Присъдата е потвърдена от Пловдивския апелативен съд. Тя обаче е оспорена пред Върховния касационен съд /ВКС/. Според защитника на Благо деянието трябва да се преквалифицира по чл. 115 от Наказателния кодекс, тъй като не било налице особено мъчителен начин. Според юриста не е справедлив и гражданския иск. Обвинителят от Апелативна прокуратура пък депозирал протест до ВКС с искане делото да се върне за ново разглеждане на първа инстанция. Според прокуратурата наказанието било занижено, съдът бил снизходителен, а решението – необосновано. Делото във ВКС е насрочено за 18 октомври.

Близо месец след като Благо Ставрев убил жена си, затрил и тъща си. За смъртта 78-годишната Пенка Братоева, Благо получи 24 години решетки.

Анета Кутелова

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини