От х:

Днес в x:

Любимец се издъни като домакин срещу Берое с 1:2

9-та минута на мача: първи гол за гостите

Отборът на Берое Стара Загора се наложи като гост с 2:1 над Любимец в 12-ия кръг на А група днес. Тимът на Петър Хубчев рано дръпна с два гола, но късно попадение на резервата Иван Вълчанов върна надеждите на новака в елита. Въпреки натиска в последните минути домакините не успяха да обърнат мача и от първото място преди няколко седмици се сринаха до 9-та позиция във временното класиране.

Беройци имаха своя шанс още в 3-ата минута, когато Венци Христов от чиста позиция пред наказателното поле шутира над гредата. Малко по-късно при неубедителна намеса стражът на Любимец Радослав Рашков изпусна топката, но успя да я сграбчи навреме.

В 9-ата минута резултатът бе открит от Давид Каядо. Португалецът проби самостоятелно към центъра и със страхотен шут към горния ляв ъгъл простреля вратата на Рашков.

В 30-ата минута старозагорци дръпнаха още с 2:0 с гол на Елио Мартинс.

В минутите до края момчетата на Красимир Мечев заиграха с повече самочувствие и направиха отчаян опит да обърнат мача. В 63-ата минута Дончо Атанасов засече с глава центриране от ъглов удар, но топката бе изчистена от голлинията. Последва още един корнер, при който капитанът на домакините Антон Огнянов шутира силно от воле, но изстрелът му прелетя над целта.

Пет минути преди края Любимец след корнер непокритият Вълчанов намали 1:2.

Още в следващата атака домакините претендираха за дузпа, след като топката се удари в ръката на Борислав Стойчев, но реферът не видя нарушение на правилата.

Така Берое все пак удържа победата и се изкачи на 8 място в класирането.

Тодор Кръшков

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини