От х:

Днес в x:

Шофьор, прегазил двама, застава пред съда

Бабата след инцидента

Шофьор без книжка, който затри 24-годишен мъж и рани тежко приятелката му край село Клокотница, ще се изправи пред съда.

56-годишният Здравко Стоянов от Пловдив ще застане пред окръжните магистрати в Хасково на 25 октомври.

Той е обвинен за смъртта на 24-годишния Станимир Василев. Младият мъж, приятелката му Ронка Денкова и нейната баба пътували с лек автомобил „Фиат Пунто“ от Пловдив за село Крепост на 12 февруари 2012 г. Около 20 часа малко след Клокотница спукали гума и Станимир слязъл да я сменя. В този момент обаче бил пометен от „Форд Галакси“, шофиран от Здравко. От удара Станимир бил изхвърлен на около 10 метра и починал на място. Приятелката му Ронка също е блъсната, но излетяла на около 2 метра. Момичето бе откарано в хасковската болница с множество травми, с опасност за живота.

След инцидента обаче Здравко офейкал и се отправил към хасковския кв. „Република“, където живее сестра му. На влизане в града колата му се забила в преспа и я зарязал. Продължил пеша до дома на сестра си. Малко по-късно с негови роднини се върнали да я вземат и Здравко настоял да я откарат за ремонт.

Криминалистите я открили в автосервиз, а шофьорът се укриваше няколко дни, но бе заловен. По бронята на колата са открити косми и кръв. ДНК експертиза установила, че са от покойния Станимир.

За делото са призовани над 25 свидетели. Сред тях е бабата на девойката. Тя се отървала невредима, тъй като по време на инцидента се отдалечила от колата, за да отиде по малка нужда.

Според разследващите Здравко няма книжка, осъждан е многократно за различни видове престъпления. Колата, с която причинил фаталния инцидент, не била негова. Взел я от свой познат, който загубил пари на комар.

Анета Кутелова

 

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини