От х:

Днес в x:

Пежо назаем потроши 19-годишни

Пежо, взето назаем, се разби в дърво до ресторант „Спортна среща” и потроши двама 19-годишни пасажери. Катастрофата стана в 9 часа тази сутрин. Засиленият автомобил се спускал по ул. „Панорама” откъм телевизионната кула, когато при неясни обстоятелства става неуправляем и се забива в здраво дърво малко преди стълбичките за стадиона. Ударът е бил толкова зверски, че двигателят на возилото бе излетял на повече от 20 метра. Заедно с него в крайпътното дере излетял и 19-годишния Денис Митков Ангелов. Момчето бе живо като по чудо – след полета през дърветата се бе разминало само със счупен крак и прорезни рани по главата. Денис бе контактен, но нямаше никакви спомени за катастрофата. Каза само, че не бил шофирал, а стоял на предната седалка вдясно. Зад волана бил негов приятел, който той нарече "Мурад". И той бил 19 годишен.

Шофьорът бе със сериозна рана по главата и спешно транспортиран в болницата. Втора линейка заедно с екип пожарникари пък внимателно измъкваше Денис от храсталаците и го наместваше в носилката. Така и не стана ясно как момчето е изхвръкнало от колата. Единственият отвор в пежото бе изкривената до неузнаваемост и отворена шофьорска врата. Коланите са били поставени, еърбеците сработили. Предното панорамно стъкло бе напукано, но цяло.

Наличието на колата на това място и с тези пътници се оказа мистерия. Мъничкото Пежо 206 било купено като подарък преди три месеца за 19-годишната Анжи. Тази сутрин тя го преотстъпила на приятеля си Диян, който тръгнал за гроздобер към село Малево. Той наистина имал приятел Денис и вероятно му е заел колата. Защо возилото се оказало обратно в Хасково и какво е търсило точно на това мято бе непонятно за родителите на Анжи, които се появиха на катастрофата извикани от полицията. Паникьосаните родители се поуспокоиха, като разбраха, че щерка им не била вътре в колата.

Едва по-късно от хасковската болница съобщиха, че вторият пострадал всъщност се казва Диян Запрянов. Момчето е именно приятелят на Анжи, който взел колата сутринта и това даде отговор какво е търсил автомобила там.

Тепърва ще се разбере има ли алкохол в кръвта на водача, както и обстоятелствата по инцидента. По първоначална информация не е бил замесен друг автомобил.

Г.Христов

Двигателят на возилото бе излетял в дерето
Заедно с 19-годишния Денис
Момчето се размина със счупен крак и контузии

Злополучното дърво
"Панорама" бе временно затворена. Вдясно-дървото в което се ударила колата

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини