От х:

Днес в x:

Цанков прибра Панайотов за заместник в Икономиката

Иван Панайотов реши да не си дава дълга почивка от системата на образованието

Доскорошният началник на хасковската просвета Иван Панайотов се връща в образованието като заместник директор на хасковската финансово-стопанска гимназия. Той е назначен от шефа Цанко Цанков със срочен договор за помощник по административно стопанската дейност. На поста замества Мария Госпова, която е в неплатен отпуск.

Съгласно длъжностната характеристика, зам.-директорът по АСД не преподава в клас. Иначе Панайотов е учител по руски език. Той ще бъде един от тримата заместници в гимназията заедно с Върбина Делчевска и Станко Станкев - и двамата шефове по учебната част.

Иван Панайотов бе началник на РИО Хасково повече от 6 години преди да бъде изненадващо освободен на 26-ти юни тази година. Тогава той коментира пред Haskovo.net, че не смята да се връща /скоро/ в сферата на образованието. Опитът ни да го попитаме какво е променило намерението му удари на камък – г-н Панайотов е с променен номер на мобилния си телефон. В училището пък ще бъде от понеделник, лаконично информираха от ФСГ.

Не бе открит за коментар и директорът на Икономиката Цанко Цанков. Той се считаше за един от близките съратници на Панайотов, след като преди три години се премести от директорското кресло на школото в Караманци в това на едно от най-елитните хасковски училища. Малко по-късно гръмна скандал с уволнени учители на Икономиката, в който тогавашният шеф на РИО-Хасково публично подкрепи мотивите на Цанков, че на системата трябват млади хора.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини