От х:

Днес в x:

Христо Събев събра в книга 67 световни звезди

Какво е разстоянието от хасковското село Николово до Мая Плисецкая, Висоцки, Кърк Дъглас, Джокович, Алберто Сорди, Шакира, Мадона, Анджелина Джоли, Джони Деп, Катрин Деньов?

Разстоянието е половин век. Отговорът е на Христо Събев. По професия строител. По хоби и призвание фотограф. Толкова му отнемат снимките на световните звезди. Някои от срещите си със знаменитостите Събев е събрал в книгата си „Докосване до звезди“. В нея е подбрал 67 от интервютата си и авторски снимки. Решението му е да ги отпечата черно-бели.

Книгата е факт от края на август. Тиражът е бутиков - 500 екземпляра. Книгата ще бъде представена пред публика тази вечер в Съюза на българските журналисти.

Началото на половинвековния път е в края на 60-те години, когато авторът заминава за Луганск със строителната си бригада. Киноманът решава, че до червения килим на Московския международен кинофестивал вече има само една ръка разстояние.

В паузите между два строителни обекта находчивият българин грабва фотоапарата и въоръжен с акредитации от български вестници и списания стига до големите звезди. И така до днес.

Пред обектива му застават най-големите величия от световния музикален, театрален, филмов бизнес. На големите спортни събития, които се провеждат в руската столица, пак е на първа линия.

Постепенно Христо от Николово започва да проявява интерес и към пресконференциите, които дават звездите. Така успява да се доближи все повече до света им, като взема интервюта от тях.

Казва, че малко са популярните хора, които страдат от звездомания. Повечето от тях са много естествени и общуват непринудено.

Събеседникът, който му е направил най-силно впечатление, е Кърк Дъглас, който му казва: “Животът е по-важен от изкуството!“

За умопомрачителния чар на Катрин Деньов пък Христо е категоричен: “Тя е като виното. С времето става все по-хубава“.

М. Манолова

 

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини