От х:

Днес в x:

Гръмнаха хасковлия заради стара икона

29-годишният Милен И. от Хасково е пострадал от изстрел с газов пистолет в лицето вчера, съобщават от МВР Хасково. Той е отишъл в Бърза помощ в хасковската болница около 14.15 часа, а лекарите установили контузия и възпаление на дясното око.

От обясненията му станало ясно, че е бил прострелян заради стара икона „Св. Богородица“, която искал да продаде. На уговорената среща пристигнали „купувачи“ с Алфа Ромео. На срещата трябвало да се извърши оценка и продажба на иконата. Вместо това обаче единият от „купувачите“ извадил газов пистолет и гръмнал в лицето Милен.

После тримата нападатели грабнали иконата, метнали се в колата и дали газ към Димитровград.

След попадения сигнал криминалистите са заградили пътищата в областта и предупредили колегите си от съседни дирекции на МВР за бегълците. Няколко часа по-късно издирваният автомобил е бил открит в Димитровград. В хасковския арест като съпричастни към грабежа са задържани 34-годишен мъж, съпровождал пострадалия Милен, 20-годишен димитровградчанин и 27-годишно момиче от село Крепост. Все още се издирва извършителят на грабежа, за който криминалистите имат насоки.

Работата по образуваното досъдебно производство продължава.

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини