От х:

Днес в x:

Свиленград харчи 400 бона за ремонт на 10 улици

Общината в Свиленград подхвана кардинален ремонт на 10 от улиците в града. За цялостната поправка на участъците от бюджета на общината са заделени близо 360 000 лев.

През ремонтираните трасета са прокарани нови водопроводи и газопроводи, изградени са и нови тротоари. Изпълнител на асфалтирането е „Пътинженеринг” ЕООД - Пловдив. Предвижда се дейностите да завършат за около месец.

През тази година ще бъдат изцяло асфалтирани още 29 улици в централната градска част, съобщават от администрацията на Свиленград

Необходимите за това средства от близо 1,9 млн. лв. са отпуснати по Програмата за развитие на селските райони. По този проект в момента общината провежда процедура за избор на изпълнител.

С пари по същия проект ще бъде благоустроен и площадът в село Студена.

Последният подобен голям ремонт в Свиленград беше през 2010 г. Тогава бяха отремонтирани 34 улици - 24 в града и 10 в кв. „Гебран”, площадите „5-ти октомври” и „14-ти март”. В благоустрояването бяха вложени 2 657 694 лв. от облигационния заем от 5,5 млн. лв., който емитира общината. Останалите средства от заема бяха използвани за подмяната на водопроводната мрежа в централната част на града.

М. Манолова

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини