От х:

Днес в x:

„Арда тур“ вози 45 в София да бранят властта, Кърджали праща 600

Рейс на „Арда тур“ с табелка „Случаен превоз“ бе забелязан сред автобусите, стоварили стотици от провинцията тази сутрин в София. Те се присъединиха към контрапротеста с искане за оставка на президента Росен Плевнелиев и в защита на правителството на Пламен Орешарски.

Шефът на хасковската фирма – Себахтин Исмаил първо се опита да избегне въпросите на Haskovo.net с обяснението, че не е официален управител на фирмата. Накрая все пак призна, че 45 души са отпътували с негов автобус тази сутрин за София. Хората се били организирали сами, събрали пари помежду си и платили превоза.

За разлика от скромното хасковско участие, от Кърджали за София са поели поне 600 души. Това признава пред репортер на Kardjali.bgvesti.net областният лидер на ДПС Бахри Юмер. Според него инициативата е дошла от организаторите на контрапротеста, който се провежда пред пилоните на НДК. “Обадиха ни се и попитаха дали можем да пратим 500 души

Ние пращаме 600 с автобуси, но може и още хора да тръгнат с личните си автомобили. Нека в София да знаят, че мнозинството в страната подкрепя кабинета „Орешарски“ и чака да реши проблемите им“, казва Бахри Юмер.

През следващата седмица в Кърджали ще се проведе митинг в подкрепа на Орешарски, намеренията на ДПС са да се съберат над 30 000 души.

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини