От х:

Днес в x:

Беливанов: Проблемът с транспорта в Хасково трябва да бъде решен от областния управител

„Проблемът се предизвиква от един превозвач, а решението му е от компетенциите на Областната комисия по транспорт и областния управител“. Това каза пред журналисти днес кметът на община Хасково Добри Беливанов. Изявлението му е по повод обявената стачка от страна фирма превозвач, отказваща да изпълни днешните си курсове в общинската пътна мрежа заради един преместен час на тръгване на автобус от село в община Минерални бани, съобщиха от община Хасково.

Предложението за преместване на часа на тръгване е дадено от кмета на община Минерални бани Мюмюн Искендер и е подкрепено от кмета на община Хасково. „Подкрепих предложението на колегата си, защото той ме увери, че това е в интерес на хората от неговата община. Дали това е така обаче трябваше да реши Областна транспортна комисия“, заяви Беливанов. Той припомни, че първоначално председателстващата комисията зам.-областният управител д-р Стефка Здравкова е гласувала „въздържал се“, с което предложението не се приема. След това обаче д-р Здравкова е поискала прегласуване и е гласувала „за“, с което утвърждава предложението за промяна в транспортната схема.

„Областният управител е този, който може да приеме или не протокола от заседанието на Областната транспортна комисия“, подчерта Добри Беливанов. Той допълни, че след заканата на превозвача в петък /26 октомври/ за масово спиране на автобусните линии в община Хасково, изпълнявани от засегнатия превозвач, кметът е внесъл до областния управител искане за ново заседание на Областната транспортна комисия, на което да бъдат изслушани аргументите и на превозвача, и на община Минерални бани, която настоява за смяната. „Считам, че областният управител е този, който трябва да реши проблем в областната транспортна схема“, смята градоначалникът.

Кметът отхвърли обвиненията, че предложението за промяна, което е разгледала Областната транспортна комисия, е трябвало първо да бъде гледано в общинската транспортна комисия. „Ако не е спазен реда за предложение, защо тогава е допуснато за разглеждане и гласуване от Областната транспортна комисия?“, попита той.

Добри Беливанов каза още, че според чл. 6 на „Наредбата за утвърждаване на транспортни схеми и осъществяване на обществен превоз на пътници с автобус“ предложенията за промяна се правят от кметовете, а възникналите спорове се решават от областния управител според чл. 11, ал. 2 от тази наредба.

На въпрос дали ще бъдат наложени санкции към превозвача заради неизпълнени курсове, кметът заяви, че ще се спазят действията, предвидени от закона в подобна ситуация.

От своя страна областният управител Станислав Дечев заяви още в петък, че Областна транспортна комисия може да бъде свикана най-рано след месец. За целта трябва да има мотивирано искане за това, а такова няма. „Има становище, което отменя друго становище от предишния ден.", заяви Станислав Дечев и отказа да свика спешно заседание.

Haskovo.net
 

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (11)

  • 1
    Ко
    Кой ми сра в гащите
    25 -18
    11:46, 29 окт 2018
    На те бе се някой друг трябва да ти рие ла.ната.
  • 2
    Ha
    hahahahaha
    35 -15
    11:48, 29 окт 2018
    Областния да не си мие ръцете с кметовете, нещо което е в неговата компетенция да си го решава той! Видя един скандал и реши да блесне айде моля Ви се.
    Зам областната доктор ветеринар Здравкова защо е гласувала въздържала се, обаче като видя че скандала няма да се получи хоп поиска прегласуване-демек обърках се....Защо не се насочи недоволството на превозвача към зам-областната, тя всъщност е гласувала ЗА...кметовете всичко могат да предлагат, за какво е тази областна комисия ако просто подкрепя техните искания?!Нали бластния трябва да реши дали е законно това , което искат кметовете?!
    Да прехвърлим малко кал към кметовете. Айде аман от политика.
    • Ho
      hohohohohoho
      10 -15
      13:00, 29 окт 2018
      диана прекаляваш. никой вече не вярва на коментари... Виж коментара
  • 3
    Ха
    Хаха
    24 -15
    11:51, 29 окт 2018
    А ти поне един проблем на хасковлии реши ли?!!????? Май само хи създаваш. Време е да си ходиш. Говоря на ти понеже вече си мн.зле...
  • 4
    Бр
    Бря
    36 -10
    12:14, 29 окт 2018
    Въпросът е от компетенциите областния управител. Той няма качествата да се справи.
  • 5
    Св
    Светлин Табаков
    15 -12
    13:05, 29 окт 2018
    Коментарът е заменен с този текст от редакторите заради обидно,расистко или нецензурно съдържание!
  • 6
    Ха
    ХАСКОВЛИЯ
    24 -4
    13:59, 29 окт 2018
    Санкции.санкция!!!санкция!!!санкция!!!санкция!!!санкция!!!
    Строги санкции ако не си изпълняват задълженията.
    И да не могат да кандидатстват на търгове за други линии в общината следващите 10 години.
    Ние плащаме данъци. Как така няма да изпълняват ангажиментите.
    Общината е сключила договор като е гарантирала на гражданите, че всеки ден ще се изпълняват линиите и те ще могат да стигнат до работните си места.

    А те едностранно не ги изпълняват.
    Няма ли закони в тази държава.
    Предлагам всички които не успяха да стигнат до работните си места да заведат искове към протестиращите превозвачи.
    Няма ли адвокат който да има поеме делата. Ще си направи реклама.
    Ще спечели много лесно . Колективен иск срещу неизрядни превозвачи.

    А дядо беливанов трябва да ги санкционира най-строго.
    Санкция!!!санкция!!!санкция!!!санкция!!!санкция!!!
    И да не могат да участват друг път за линии.
    Ще дойдат други фирми с европейско мислене
    и европейски манталитет.....
    Санкция!!!санкция!!!санкция!!!санкция!!!
  • 7
    Ха
    ХАСКОВЛИЯ
    17 -2
    14:05, 29 окт 2018
    И защо беливанов си изтегли предложението
    поддаде се на публичния натиск и обиди от един "бизнесмен"
    или не само натиск.
    Има ли друга "причина"
    или друга заплаха
  • 8
    Ан
    антихасковлия
    16 -7
    14:30, 29 окт 2018
    Да, против хасковските селяци съм, дето се возят на автомобили и не ги интересува колко плащат хорицата за да отидат до Минерални бани.На чий гръб си правите платените коментари, дребни бюрократични душици от общината? И понеже сте по-близо до Добри, щом като сте му такива големи приятели, попитайте го, моля ви, за какво живее един мъж над 70 години, ако не му е останала капчица достойнство.
  • 9
    Ке
    Кенанския Маймун
    7 -2
    15:42, 29 окт 2018
    "Предложението за преместване на часа на тръгване е дадено от кмета на община Минерални бани Мюмюн Искендер и е подкрепено от кмета на община Хасково"
    ...
    Съвсем се оплетоха суджуците в Хаскьой и Пуешките главички в Баните
    ...
  • 10
    Ра
    райна княгиня
    3 -1
    19:36, 29 окт 2018
    Шах и мат.Браво.Не ви понасям долнопробното поведение,никакви бизнесмени не сте,а изедници.Глоби и си вървете със скапаните автобуси.
Последни новини